Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Frica de necunoscut: cum sa faci fata schimbarilor si situatiilor imprevizibile

Frica de necunoscut: cum sa faci fata schimbarilor si situatiilor imprevizibile
De cele mai multe ori ne este greu sa facem schimbari in viata noastra pentru ca ne este frica de necunoscut, de ceea ce se va intampla dupa "marele pas". Ceea ce stiam pana atunci si lucrurile pe care ne bazam nu vor mai fi la fel, totul va functiona diferit si asta ne poate da un sentiment de nesiguranta. Ne e frica de necunoscut si ne temem ca, odata pusi in noua situatie, nu vom face fata si nu vom reusi sa ne descuram. Este usor sa fii increzatoare atunci stii exact cu ce problema te cofrunti si cum sa o rezolvi, dar situatia se schimba atunci cand nu stii sigur cu ce te confrunti.


Pe scurt, teama de necunoscut poate fi invinsa prin adunarea tuturor detaliilor despre locul nou. Iti poti inchipui tot felul de scenarii, te poti gandi la multe probleme care se poti ivi si la modul in care le poti rezolva... astfel nu vei mai fi luata prin surprindere si vei reactional mai bine.

Decat sa fii paralizata de frica de necunoscut, de teama ca nu stii ce se va intampla ''daca'', e mai bine sa iei fiecare din aceste perioade de schimbari ca pe o provocare, o ocazie de a deveni o persoana mai buna? Daca, pusa in fata unei schimbari, de obicei reactionai negativ - exagerai lucrurile, stresul nu te lasa sa ai un somn odihnitor sau tipai la cei dragi  fara motiv -, de ce sa nu te folosesti de urmatoarea situatie imprevizibila ca de un exercitiu?

Reflecteaza asupra reactiilor tale, constientizeaza-le, apoi data viitoare cand te vei afla in fata unei situatii necunoscute, alege una din acele reactii ale tale si incearca sa o imbunatatesti. Poate ca te-ai subestimat si nu ai mai crezut ca poti face fata jobului pe care l-ai dobandit. Poate ca te-ai ingrijorat, nejustificat si neintrerupt, ca nu vei reusi sa duci la capat un proiect. Indiferent de care a fost reactia pe care vrei acum sa o imbunatatesti, concentreaza-te asupra ei si nu-ti face probleme ca nu vei reusi sau ca nu te vei ridica la anumite asteptari - cand vine vorba de frica de necunoscut si de capacitatea de a face fata situatiilor imprevizibile, simplul fapt ca te gandesti la asta si incerci sa iti rezolvi problema este deja un pas inainte.

De multe ori e bine sa iti faci curaj si sa pornesti tu schimbarea care oricum avea sa fie iminenta. Oricat de dureroase ar fi uneori aceste schimbari, incearca sa gasesti si o parte buna. Nu uita ca aceste situatii noi pot fi si o ooportunitate de a-ti schimba reputatia.

Schimbarile si situatiile imprevizibile fac parte din farmecul vietii, in care totul este in miscare si nimic nu ramane la fel. E bine sa stii sa te descurci in astfeld e situatii, sa treci peste ele cu fruntea sus si in castig: reflecteaza la modul in care ai suportat schimbarea, gaseste moduri in care te poti schimba si deveni o persoana mai buna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimbari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre situatii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0