Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructe si legume care te protejeaza de razele ultraviolete

de Ana-Maria Tudor la 2014-07-14
Fructe si legume care te protejeaza de razele ultraviolete
Razele ultraviolete au o multime de efecte nocive care afecteaza pielea persoanelor care se expun la soare des si mai ales in orele de varf - 11:00-16:00. Dermatologii din Marea Britanie au gasit cea mai optima, rapida si sanatoasa solutie pentru a evita riscurile la care ne supunem de fiecare data cand stam la soare: consumul de fructe si legume.


Atentie! Nu orice fruct sau leguma consumata te va proteja de razele ultraviolete, ci doar cele bogate in pigmenti, precum afinele si dovleacul. Acestea formeaza bariere naturale care iti protejeaza pielea atunci cand stai la soare.
Din categoria fructelor bogate in pigmenti fac parte cele de fructe de padure si toate fructele inchhise la culoare: afine, coacaze, struguri negri, somochine, portocale, visine, cirese, zmeura, mure, etc.
Din categoria legumelor care te protejeaza de ultraviolete amintim acele legume de culoare verde - castraveti, varza, dovlecei, ardei gras, brocoli, spanac, etc.
Aceste fructe si legume contin compusi de protectie speciali impotriva razelor ultraviolete si asigura un nivel de protectie de baza impotriva razelor nocive.
Cunoscut ca factorul de protectie solara pe baza de dieta continua (CD - SPF), acesta este un factor SPF pe care oamenii de stiinta l-au atribuit in premiera dietelor bazate pe natura si cantitatea pigmentilor naturali din plante.
"Nivelul de protectie impotriva razelor UV (al fructelor si legumelor) poate fi evaluat intr-un mod asemanator cu cel al cremelor cu protectie solara, de exemplu SPF 10 sau 20; cu cat numarul este mai mare, cu atat este mai mare si protectia impotriva efectelor daunatoare ale razelor UV. Consumul de alimente care protejeaza pielea de razele UV are efecte pe tot parcursul zilei si pe toata suprafata corpului", a declarat nutritionista britanica Sam Christie.
"Pigmentii din aceste fructe si legume sunt depozitati la nivelul pielii. Razele ultraviolete care ating pielea sunt risipite usor de moleculele din aceste alimente", a explicat Sam Christie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0