Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandeste-te de doua ori inainte de a felicita pe cineva pentru ca a slabit

Gandeste-te de doua ori inainte de a felicita pe cineva pentru ca a slabit
Este reactia cea mai naturala din lume. Ne intalnim cu un prieten, un coleg, un membru al familiei sau o simpla cunostinta care a pierdut vizibil in greutate si ii spunem "Ai slabit! Arati grozav!".


Aceste afirmatii sunt facute cu cele mai bune intentii. Suntem sincer incantate pentru persoana respectiva si vrem sa-i aratam ca munca si sacrificiile ei sunt observate si recunoscute. Trebuie insa sa ne gandim de doua ori inainte de a o lauda pentru kilogramele pierdute.
De ce?
In primul rand, nu stim intotdeauna exact cum si de ce s-a intamplat "fericitul eveniment". De exemplu, prietena mea Ana are lupus si a scapat rapid, in doua luni, de vreo 15 kilograme. Asta in timp ce era mereu laudata pentru cat de bine arata. A incercat sa-si tina secreta boala, asa ca s-a trezit prinsa intre doua lumi: cea in care trebuia sa spuna de ce scade in greutate si cea in care trebuia sa zambeasca si sa suporte laude nemeritate. De fiecare data cand se gaseste in a doua situatie, spune ea, simte de parca ar primi un pumn in stomac.
Cunosc pe altcineva care s-a intors din vacanta de vara cu doua numere mai mici a haine. A fost intampinata cu aceleasi exclamatii laudative. Sarmana isi pierduse mama, asa ca slabise din cauza stresului.
Zambetele si laudele oferite acestor femei sunt opuse durerii care a cauzat pierderea excesului de kilograme. Iar cand cineva se confrunta cu o situatie neplacuta, cum ar fi decesul mamei sau o boala grava, nu doreste sa i se reaminteasca mereu cauza.
Uneori, poate mai des decat ne imaginam, scaderea in greutate indica o tulburare de nutritie si/ sau o imagine de sine dezastruoasa. Complimentarea cuiva care a scazut in kilograme in urma uneia dintre aceste boli pune benzina pe foc. Trebuie sa ne intrebam asadar daca nu cumva laudam pe cuneva care se gaseste intr-o criza fizica si/ sau mentala. Daca nu cumva incurajam persoana respectiva sa continue procesul care i-a permis sa slabeasca si care poate sa o duca la moarte.
Si chiar daca avem impresia ca stim (desi asa ceva nu poate fi niciodata pe deplin cunoscut) ca cineva a slabit printr-o dieta sanatoasa si prin sport, laudele noastre pot atrage si mai multa durere in ceea ce este deja un proces dureros.
Nu trebuie sa ne gandim ca daca nu evidentiem pierderea kilogramelor facem o greseala.
Nu spun ca nu trebuie sa complimentam pe cineva care este atractiv, caci unii oameni chiar se hranesc cu remarcile pozitive pe care le primesc. E important insa sa evaluam daca i-am mai spus persoanei respective lucruri asemanatoare si in trecut, pentru a nu o face sa creada ca era o purcica inainte, iar acum merita toata aprecierea noastra.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0