Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile unei femei mature: Adevarul pe care nu vrei sa-l auzi

Gandurile unei femei mature: Adevarul pe care nu vrei sa-l auzi
Stau la rand sa intru la medic. Nu e cu programare, ci se intra in ordinea sosirii. E un medic bun, unde poti ajunge si cu trimitere de la medicul de familie, deci este multa lume pe scaune, in picioare, unii-si mai lasa si rand ca au bon de ordine si la cardiologie. De obicei, daca esti obisnuit cu astfel de practici, iti iei o carte si citesti. Cand poti.


Intrasem bine in actiune ieri, cand o doamna a inceput sa se plimbe agitat prin fata mea, s-a uitat la mine, mi-a cautat privirea si s-a asezat, in cele din urma, langa o alta doamna cu care a inceput sa vorbeasca. M-am uitat un pic iritata la ea si i-am judecat in gand geaca de o culoare deloc placuta. Atat am putut sa fac eu, cu mintea mea ingusta, la un prim contact: sa privesc condescendent spre alegerile ei vestimentare.
Apoi i-am vazut lacrimile. Ii curgeau nestapanit pe obraji, caci durerea ei era atat de mare, ca nu mai putea fi tinuta in interior. „Sunt banuita iar de cancer”, a inceput ea. „Am avut acum sase ani cancer la san. Si am scapat. Am avut un baiat si mi-a murit si nu l-am putut alapta. Laptele ala a ramas acolo si s-a facut rau. Cancer. Acum s-ar putea sa am iara.”
Va dati seama cum s-a facut liniste deplina in jur si toata lumea a inceput sa o incurajeze. S-a uitat iar spre mine si am intrebat-o: „Aveti copii?”. „Da, Andrada, o fetita de 11 ani. Vrea sa se faca chirug pe creier. Invatatoarea a zis ca e singura din clasa care poate sa ajunga ceea ce isi doreste.” „Vedeti, am intervenit iarasi eu, trebuie sa fiti tare. Pentru ea.”
„Cand s-a nascut, eu si sotul am fost atat de fericiti, incat i-am cumparat de toate. Si haine, si jucarii, si mancare din aia buna. Apoi, cand a facut cinci ani, m-am imbolnavit. Si acum imi pare rau ca am plimbat-o peste tot, ca i-am implinit toate dorintele atunci. Nu mai pot sa fac nimic din astea. Am patru milioane jumatate pensie de boala. Si rata la banca este mai mare decat pensia mea.”
Ce poti face in astfel de cazuri? Eu m-am facut mica si i-am multumit lui Dumnezeu ca pot sa le cumpar banane si lapte copiilor mei in fiecare zi, ca pot sa am zile in care nu ma doare nimic, ca pot planifica o excursie la mare, acolo unde vrea mereu cel mare sa ajunga. Am uitat pentru o clipa ca nu-mi place cum arat, ca vreau sa-mi schimb geanta, ca geaca mea este frumoasa. La ce bun? Cum as reactiona daca as sti ca peste cateva luni nu-mi voi mai putea trezi copiii sa mearga la scoala si la gradinita? Ca mama va fi pentru ei o poza de care se vor speria cand o vor vedea, caci intalnirea cu moartea la varste mici este hada, mutileaza suflete si respinge? Cum si-ar mai pregati ei laptele cu cacao? Cine le-ar mai cumpara canute colorate si sosete cu Spiderman? Cine? Cine?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0