Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile unei femei mature: Tu ai face un avort?

Gandurile unei femei mature: Tu ai face un avort?
Cand am fost insarcinata a doua oara, mi s-a spus ca exista un risc ridicat de sindrom Down. Am mers sa fac amniocenteza, dar, pentru ca rezultatele veneau abia la inceputul celui de-al treilea trimestru de sarcina, am renuntat sa mai trec prin procedura respectiva, pentru ca, oricum, nu as fi fost dispusa sa renunt la copil. „Fie ce-o fi”, mi-am zis si sotul a fost de acord. Multumesc lui Dumnezeu, copilul a fost bine.


Dar oare exista situatii in care este bine sa renunti la sarcina. Haideti sa trecem impreuna in revista 10 argumente pro-viata si 10 pro-alegere. Spune-ne si tu parerea ta.
10 argumente impotriva avortului
1. Din moment ce viata incepe in momentul conceptiei, avortul este inrudit cu crima, caci presupune luarea vietii. Avortul este un act de sfidare a ideei comun acceptate de sanctitate a vietii umane. 
2. Nicio societate civilizata nu permite ranirea intentionata a altei fiinte umane sau luarea vietii altcuiva fara a pedespi acest act, iar avortul nu este nicidecum diferit.
3. Adoptia este alternativa viabila la avort si are acelasi rezultat. Nu exista copil nedorit, cu atatea familii care abia asteapta sa infieze.
4. Un avort poate duce la complicatii medicale. Dubleaza riscul de sarcini ectopice si creste si riscul avorturilor spontane si a bolii inflamatorii pelvine.
5. In cazul violului sau al incestului, medicul se poate asigura ca femeia nu ramane insarcinata. Avortul pedepseste copilul nenascut care nu a comis nicio infractiune.
6. Avortul nu trebuie folosit ca forma de contraceptie.
7. Pentru femeile care cer sa aiba control absolut asupra trupului lor, acesta trebuie sa includa prevenirea riscului aparitiei unei sarcini nedorite prin folosirea cu cap a contraceptiei si a abstienntei.
8. Multi oameni se opun avortului, deci este imoral sa folosim banii publici pentru a-l finanta.
9. Majoritatea celor care fac avort sunt minore sau femei neexperimentate care nu inteleg pe deplin ceea ce fac. Multe regreta apoi toata viata.
10. Avortul duce mai mereu la durere sufleteasca.
10 argumente pentru avort
1. Aproape toate avorturile au loc in primul trimestru, cand fetusul nu exista independent de mama. Din moment ce este atasat prin placenta si cordul ombilical, sanatatea lui depinde de sanatatea ei si nu poate fi privit ca entitate separata, caci nu poate trai in afara pantecelui. 
2. Daca e sa o luam adliteram, si ovulele fertilizate in vitro sunt vieti, dar astea sunt, in mod curent, irosite. Putem vorbi si in acest caz de crima?
3. Adoptia nu este alternativa avortului, caci este alegerea femeii de a-si da sau nu copilul spre adoptie. Statisticile arata ca foarte putine femei care nasc aleg sa-si dea copilul (mai putin de 3% dintre femeile necasatorite si mai putin de 2% din cele casatorite).
4. Avortul este o procedura medicala sigura. Vasta majoritate a femeilor – 88% - care fac avort, trec prin procedura in primul trimestru de sarcina, iar riscul de complicatii este de sub 5%. Sanatatea ulterioara a femeii nu este afectata, si nici abilitatea ei de a ramane insarcinata pe viitor.
5. In cazul violului sau incestului, fortarea unei femei care a ramas insarcinata in urma unui astfel de act violent duce la traume serioase. Adesea femeii ii este teama sa vorbeasca sua nu stie ca este insarcinata, asa ca pilula de a doua zi este ineficienta.
6. Avortul nu este folosit ca forma de contraceptie. Sarcina poate aparea si cand se folsoesc metode de contraceptie. Doar 8% dintre femeile care raman insarcinate nu se protejeaza in niciun fel si asta este cauzat de lipsa individuala de grija, nu de posibilitatea de a face avort.
7. Abilitatea femeii de a avea drepturi asupra trupului este este esentiala pentru drepturile civile. Elimina posibilitatea alegerii de a se reproduce si ajungi pe o panta foarte alunecoasa. Daca un guvern poate sili o femeie sa-si duca sarcina la capat, o poate forta si sa se sterilizeze?!
8. Banii contribuabililor sunt folositi sa le permita celor fara posibilitati sa aiba acces la servicii medicale si avortul este unul dintre acestea. Finantarea avortului nu difera de cea a razboiului din Orientul Mijlociu. Cei care se opun trebuie sa se exprime prin vot.
9. Adolescentele care devin mame nu au sanse mari la un viitor stralucit. Sunt predispuse la abandon scolar. Se bazeaza pe ajutorul social pentru a-si creste copilul. Au probleme de sanatate. Sau ajung sa divorteze.
10. Ca in cazul oricarei alte situatii dificile, avortul cauzeaza stres. Dar medicii spun ca acesta este mult mai mare inainte de avort, nu dupa. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avort

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0