Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!

Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!
de la 2014-08-01
Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!

Retetele culinare turcesti sunt deosebit de gustoase, sanatoase si foarte apreciate de persoanele care tin dieta. Foarte des vei vedea sute de feluri de mancare in care carnea nu prea are ce cauta. Flosesc foarte multe legume, seminte, oleaginoase, fructe confiate si sosuri de iaurt.


Daca privesti catre cele mai multe retete culinare turcesti, legumele au o pondere de cca 70%. Carnea nu este nici pe departe asa de des consumata cum se intampla in alte bucatarii traditionale.

Un aspecte interesant este ca in bucataria turceasca se folosesc multe vinete, bulgur de grau (un fel de grau spart care se transforma in pilaf sau umplutura pentru chitfele si sarmale), fasole, linte, iaurt.

Acestea sunt primele ingrediente care imi vin in minte cand ma gandesc la bucataria lor.

O bautura delicioasa este ayranul: iaurt amestecat cu gheata sparta marunt, un praf de sare si cateva frunze de menta.

O alta bautura delicioasa este salepul. Este facuta din tuberculi de orhidee si are un gust fenomenal. Se gaseste la orice magazin cu specific turcesc. O gasiti la cutii de pudra care se dizolva in apa calduta.

Ce mai gasim interesant in bucaratia turceasca? Lintea rosie. Nu cred ca am intalnit un alt tip de bucatarie in care lintea rosie sa fie asa de des si bine folosita. Cum o prefera ei? In supa de linte rosie. Este geniala, va spun drept.

Daca mancati o singura data, veti recunoaste cu mana pe inima ca da dependenta. Cum se face? In doua vorbe si trei minciuni, lintea se clateste in apa rece. Se fierbe alaturi de 1 morcov, 1 ceapa rosie, jumatate de telina. Totul se da la blender cand sunt legumele fierte si se amesteca cu oregano, sare si cateva ulei de masline. Este o mancare divina.

Ce se mai consuma in bucataria turceasca? Multe masline, insa foarte bune. Am fost de curand la un festival turcesc si am plecat acasa cu cateva pungi de masline, unele mai delicioase decat altele.

POfta mare si nu uitati sa descoperiti si alte tipuri de bucatarii traditionale!

sursa foto: www.freegreatpicture.com





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "Gateste turceste: Invata cum sa gatesti cu infuente turcesti!"



1 + 9 =

Cele mai citite articole

Specialistii in psihologia minciunii scot la iveala cateva comportamente ale persoanelor care ...
Produsele de machiaj au devenit in ultima perioada la fel de indispensabile precum hainele. Nu ...
Nimic nu se compara in lume cu responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul lui. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton