Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Genial: Cum sa iti transformi copilul intr-un mic Einstein

de Sunt Fericita la 2014-07-07
Genial: Cum sa iti transformi copilul intr-un mic Einstein
Fiica mea are 7 ani. Este pasionata de chimie, de biologie, de matematica si de limba italiana. Cred ca i se trage de la desenele animate din italiana, pe care le vedea cand era mai mica.


Doar Dumnezeu stie ce va face mai departe. Acum viseaza sa devina doctorita dar si inotatoare profesionista. Vorbeste o italiana de te strici de ras, dar este un inceput.

Zilele trecute am mers in vizita la prieteni buni. Au un pusti de 12 ani. A fost o dupa-amiaza geniala. Copiii s-au jucat iar noi, adultii, ne-am delectat cu un pahar de vin rece si branza adusa de gazdele noastre din Maramures, din ultima vacanta.

Ce m-a impresionat enorm este modul in care pustiul avea camera decorata. Te asteptai la postere cu masini si avioane de curse...

In mod concret, peretii erau in proportie de 60% acoperiti cu planse educationale, cu materii fel-de-fel. Matematica, fizica, chimie, engleza, franceza, germana, biologie, anatomie, astronomie si nu numai!

Uimitor cum o camera de baiat fusese transformata intr-o adevarata sala de studiu, un mic laborator stiintific. Simplu de inteles ca pustiul avea doar note maxime la scoala. Este un mic compendiu de informatii geniale, pe care nici noi adultii nu prea le stim.

"Le invata din mers, in fuga. Le culege de unde nici nu iti imaginezi. Este ca un aspirator de informatii. Le inmagazineaza si apoi le foloseste la momentul oportun, merge la olimpiade, isi da si profesorii pe spate cu ce stie. Nu vrem sa ne laudam, dar credem ca avem un mic Einstein in familie." Sunt vorbele parintilor.

Mandri, n-ai ce spune. Pustiul este obisnuit cu aceste informatii. Are in camera lui o ditamai biblioteca indesata cu enciclopedii, o tableta care contine tot soiul de aplicatii educative. Se uita la desene educative si vede foarte multe documentare.

Daca deschide televizorul, cu siguranta il gasesti pe National Geographic sau pe Discovery. Ia notite cand descopera ceva care ii place si apoi intra in detaliu cu ajutorul enciclopediilor sale.

Cum reusesc unii parinti? Secretul este la dispozitia tuturor si nici macar nu este un secret: de cate ori copilul a pus o intrebare, curios sa afle cum functioneaza lucrurile, parintii au fost fericiti sa dea un raspuns, au adus o enciclopedie si au facut mici desene prin care sa explice copilului cum functioneaza lucrurile care ii starnesc curiozitatea.

De asemenea, de cate ori au avut timp liber de petrecut impreuna cu cel mic, au ales jocuri logice, desene educationale, animatii premiate din lumea intreaga, aplicatii eductionale.

Este doar inceputul, evident. Va mai povestesc despre ei.

Sa aveti o saptamana buna!

sursa foto: www.freeimages.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0