Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ghid: cum depozitam corect alimentele in frigider

Ghid: cum depozitam corect alimentele in frigider
de la 2014-09-01
Ghid: cum depozitam corect alimentele in frigider

Fie din graba, fie din necunostinta, cu totii asezam alimentele in frigider cum ne este la indemana: unde este spatiu liber sau de unde le putem lua mai usor cand avem nevoie de ele.


Pentru a pastra alimentele proaspete pentru cat mai mult timp, trebuie sa stiti cateva secrete despre depozitarea lor corecta in frigider! In plus, in functie de spatiul din frigider in care depozitam fiecare alimente in parte, depinde si aparitia toxiinfectiilor alimentare!

O atentie deosebita trebuie sa acordam branzeturilor, untului, iaurturilor si ciocolatei, care trebuie asezate pe raftul de sus al frigiderului, unde temperatura are cele mai mici variatii.

Mancarea gatita este indicata sa o depozitati in caserole de plastic, cu capac, si sa o asezati pe rafturile din mijlocul frigiderului, unde temperatura este medie.

In acelasi timp, cutia cu lapte, cofragul cu oua, mezelurile sau carnea cruda, trebuie sa stea pe raftul de jos, unde temperatura este cea mai scazuta.

Legumele si fructele este indicat sa le tinem separat de restul alimentelor, respectiv in sertarele de jos, deoarece emit etilena, care accelereaza degradarea alimentelor din jur.

Temperatura este mai ridicata pe usa frigiderului, unde este recomandat sa asezam sosurile, mustar, maioneza, muraturi sau bauturi carbogazoase.

Atentie si la spatiul de deasupra frigiderului! Nu este indicat sa tineti alimente pe frigider, deoarece caldura emanata va duce la alterarea lor rapida.

Temperatura optima pentru frigider este de 4 grade Celsius, in timp ce in cazul congelatorului, aceasta poate fi reglata la - 17 grade.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frigider

Spune-ne opinia ta despre "Ghid: cum depozitam corect alimentele in frigider"



1 + 4 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0