Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid de cumparaturi online, pentru a fi evitat sa fii pacalit

de Sunt Fericita la 2016-01-04
Ghid de cumparaturi online, pentru a fi evitat sa fii pacalit
A venit vremea sa iti schimbi telefonul! Dar nu esti hotarat de unde sa iei sau ce tip de telefon sa cumperi. Clar ai nevoie de unul „smart”, dar ofertele sunt atat de multe, iar site-urile de pe care poti cumpara sunt si mai multe. Si pentru ca veni vorba de site, cum stii sa il alegi pe cel mai serios, sa gasesti un comerciant care sa nu te pacaleasca? Plus ca ai vrea un telefon din strainatate, ca tot vorbeste lumea ca ce e de afara e mai bun.


Centrul European al Consumatorilor- ECC Romania te invata tot ce trebuie sa stii despre cumparaturile online din UE:

De ce online? Pentru ca este mult mai usor sa compari preturi si sa vezi cat mai multe produse intr-un timp scurt. O alegere potrivita este o alegere informata, asa ca mai bine aloci cateva zile pentru a gasi telefonul adecvat nevoilor tale. Iar daca nu te pricepi la detalii tehnice, cere ajutorul unui specialist: sigur ai in lista de Facebook un prieten care iti poate oferi cateva sfaturi practice.

 Ai ales deja telefonul de care ai nevoie? Cauta pe mai multe site-uri si compara preturile: numai asa poti gasi cea mai buna oferta. Orice comerciant care vinde produse sau servicii online trebuie sa ofere mai multe informatii legate de caracteristicile si pretul produselor, perioada de valabilitate a ofertei, modalitatile de plata si livrare a produsului, procedura de solutionare a eventualelor reclamatii, termenul in care poti returna produsul si formularul tipizat de retragere din contractul online, durata contractului si existenta unei garantii legale. De obicei, toate aceste informatii se gasesc in sectiunile “Cum platesc?”, „Livrare” „Garantii” sau „Termeni si conditii”.

Informatiile gasite sunt satisfacatoare? Nu te grabi! Inainte de a plasa comanda, trebuie sa afli cateva lucuri si despre comerciant, cum ar fi denumirea comerciala, adresa postala, un numar de telefon, de fax, adresa de email, numarul de inmatriculare si codul de inregistrare fiscala. Daca gasesti toate aceste informatii in sectiunile „Contact”, „Mentiuni legale”, „Termeni si conditii” sau „Protectia datelor personale” inseamna ca vanzatorul este serios.
 
“Afla in ce stat  isi are sediul principal profesionistul. Daca are sediul in afara UE, este posibil sa nu ai aceleasi drepturi, solutionarea unei eventuale probleme poate fi mai dificila, iar ECC-Net nu te mai poate ajuta. Nu te lua dupa terminatia site-ului. Aceasta indica statul unde este inregistrat acel site, nu statul unde este inregistrat comerciantul.

De exemplu, un site cu terminatia .ro poate apartine unui profesionist din Ungaria sau Polonia. Daca nu poti gasi informatii despre identitatea comerciantului pe site, poti utiliza WHOIS (terminatii .org, .com etc.), ROTLD (terminatii .ro), EURID (terminatii .eu) sau altele asemanatoare pentru a vedea de cine este inregistrat acel domeniu de internet”, a explicat Irina Chiritoiu, director ECC Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cumparaturi online

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0