Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghidul Butonilor de Camasa: 5 tipuri de butoni pentru barbatul elegant

de Sunt Fericita la 2016-05-11
Ghidul Butonilor de Camasa: 5 tipuri de butoni pentru barbatul elegant
Butonii sunt accesorii esentiale oricarui gentleman. Impreuna cu magazinul online My-Man.ro am realizat un ghid informativ despre cum si unde sa porti butonii de camasa.


Barbatii poarta costumul pentru a face o declaratie de eleganta si stil. Aceasta imagine poate fi complimenta cu o pereche de butoni de bun gust. Afla povestea fiecarui stil de butoni si vei fi intotdeauna in ton cu tinuta ta.

Ce sunt butonii de camasa?

Butonii sunt echivalentul bijuteriilor pentru barbati, a caror principala utilitate a butonilor este aceea de a inchide mansetele unei camasi si aduce un plus de personlitate unei tinute.

Orice camasa care prezinta manseta dubla frantuzeasca poate fi accesorizata cu o pereche de butoni. Rezervati ocaziilor speciale, butonii pot fi creati din materiale diferite si pot avea forme si culori diverse.

 Afla in continuare ce fel de tipuri de butoni exista si in ce ipostaze sunt ei potriviti unei tinute.

Ce tipuri de butoni exista?
Exista mai multe tipuri de butoni care pot fi clasificati in functie de model, culoare si material. Modelul clasic presupune metal, dar in functie de ocazia evenimentului la care participi, exista si alternative.

1. Butoni produsi din material textil, cu nod

Acestia sunt produsi din materiale textile precum matasea, sunt mai accesibili decat cei din material si adesea au culori diferite. Ei se poarta la tinute mai relaxate, nu foarte formale - un pulover spre exemplu.

Sunt ideali pentru situatii sociale informale, reuniuni de familie, iesiri in oras si chiar zi de zi la birou asortati hainelor de tip casual.


2.Butonii fixi dintr-o singura piesa

Mecanismul de inchidere a acestor tipuri de butoni este fara cheita si de tip fix. Ei nu sunt la fel de siguri ca cei cu cheita (se pot pierde cu usurinta) si din acest motiv sunt adesea construiti din materiale simple, nepretioase.

Acest tip de butoni este potrivit pentru mediul de afaceri, la birou si intalnirile cu clientii. Se poarta la un costum obisnuit, la limita dintre formal si casual.

3.Butonii din metal cu lantisor

Modelele cu lantisor sunt construite din metal iar uneori sunt decorati cu prete pretioase. Din acest motiv pretul lor variaza in functie de materialele folosite (pot fi otel, argint sau aur).

Butonii cu lantisor asigura o simetrie impecabila a manecii, sunt mai eleganti decat cei ficsi si se poarta la costum si frac.

4.Butonii clasici cu inchidere

Acesta este cel mai intalnit model de butoni si se ataseaza la camasa cu ajutorul unei cheite pliabile. Ei pot lua nenumarate forme desi cele mai populare sunt cele dreptunghiulare, patrate sau rotunde. Cheita de la spate, cu care se inchid, poate fi in stilul “glonte” sau stilul “plat”.

Butonii clasici se poarat la evenimente formale precum petreceri de afaceri sau personale. Sunt cunoscuti si ca butonii black-tie - merg de minunte cu un costum, camasa alba si cravata neagra.

5.Butoni personalizati

Un model inedit de butoni sunt cei personalizati in functie de hobby-uri si pasiunile fiecarui barbat. Butonii personalizati pot avea forme creative sau pot fi gravati si inscriptionati.

Ei pot ua forme neasteptate si distractive precum o crosa de golf, o minge de fotbal, masti de teatru sau un ceas. Pentru pasionatii de muzica sau masini exista modele care ilustreaza instrumente sau modele exotice.

Acest tip de butoni se poarta la ocaziile cu importanta personala - nunti, petreceri si alte evenimente personale cu prietenii si familia.

Pentru a vedea toate tipurile de butoni puteti consulta infograficul realizat de magazinul de cadouri My-Man.ro

Butonii sunt emblema unui barbat elegant, un accesoriu esential in garderoba unui businessman si o bijuterie care trebuie sa reflecte o personalitate rafinata. Citeste mai multe despre butonii de camasa aici si hotaraste-te care este pereche care ti se potriveste.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre butoni

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0