Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hepatitele virale B si C provoaca decesul a aproximativ un milion de oameni anual, in intreaga lume

Hepatitele virale B si C provoaca decesul a aproximativ un milion de oameni anual, in intreaga lume
Hepatitele virale B si C provoaca decesul a aproximativ un milion de oameni anual, in toata lumea, la nivel national incidenta hepatitelor A si B fiind de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, cea a hepatitei virale C fiind mai scazuta.


Pacienti cu boli ale ficatului, sutinatori ai acestora, precum si cadre medicale din intreaga tara au participat la a treia editie a Conferintei Nationale a Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), atragand atentia asupra lipsei de informatie la nivelul populatiei dar si asupra problemelor cu care se confrunta bolnavii.

Printre concluziile conferintei, in urma observatiilor si argumentelor aduse de pacienti, s-a numarat si lipsa de informare a populatiei cu privire la etiologia si a modului de transmitere a afectiunilor hepatice.

Specialistii au discutat despre necesitatea ueni campanii de depistare timpurie a bolii, pentru ca oamenii sa afle din timp si sa poata urma terapiile specifice, dar si de o campanie de informare la nivel national, intrucat pacientii au sesizat ca de multe ori sunt discriminati la locurile de munca, in societate si chiar in familie de catre cei neinformati.

Participantii la conferinta au decis sa inceapa demersurile pentru ca listele de asteptare la tratament sa dispara, avand in vedere ca cei mai multi pacienti au fost infectati inainte de anii '90, in spitale, iar acum, protocolul teraputic este incomplet.

Dr. Felicia Coman, sef de sectie Gastrologie la Spitalul Clinic Judetean de Urgente Brasov, a declarat ca este extrem de important sa se constientizeze ca pacientii cu afectiuni hepatice nu sunt un risc pentru ceilalti dar si ca, odata incheiat tratamentul terapeutic, controalele medicale trebuie continuate pe tot parcursul vietii.

Georgeta Negoita, reprezentanta Directiei de Sanatate Publica Brasov, a completat ca, netratate si neacompaniate de masuri si stil de viata, hepatitele virale se cronicizeaza si duc la boli grave, precum ciroza si cancerul hepatic.

"Numai hepatitele virale B si C provoaca decesul a aproximativ un milion de oameni anual, in intreaga lume. Stasticile la nivel national arata ca incidenta hepatitelor virale A si B este de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, pe cand incidenta hepatitei virale C este raportata la 0,3", a precizat Negoita.

Dezbaterile au impus si luarea unor decizii cu privire la demersurile ce trebuie initiate cu scopul de a sensibiliza decidentii in adoptarea unor masuri impetuos necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor cu hepatita, care au si hemofilie sau talasemie, de cele mai multe ori in urma tratamentelor tranfuzionale.

"Vom incepe demersurile pentru a aduce modificari ale protocolului terapeutic pe hepatite si ciroze de etiologie virala. Avand in vedere complexitatea si evolutia afectiunilor asociate, este necesara prioritizarea la tratament, asemenea celor cu cancer", au subliniat reprezentantii organizatiilor de pacienti.

Specialistii au atras atentia ca este important sa se testeze cat mai multi oameni, pentru a-si putea schimba stilul de viata, pentru a putea fi urmariti de medici si, la nevoie, sa inceapa tratamentele specifice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatite

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre incidenta

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0