Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cum poti sa scapi de stres, mamico!

Iata cum poti sa scapi de stres, mamico!
Un studiu realizat recent de revista Forbes a aratat ca atat mamele care lucreaza cat si cele care stau acasa sufera in egala masura din cauza stresului. Se pare ca a fi parinte este o meserie stresanta, indiferent de modul in care iti faci programul. Iata cateva metode prin care mamicile pot sa scape de stres...


O cana de cafea
Daca iti place cafeaua, o cana fierbinte cu lichid negru si placut mirositor va fi ca o bucatica de rai, categoric o metoda de a scapa de stres. Poti sa o bei si rece, cu cuburi de gheata... ideea e sa ai cateva minute in care sa te lasi prinsa de altceva decat de gandurile care te streseaza. Daca nu iti place cafeaua, poti sa bei foarte bine altceva: ceai, limonada, sirop...

Suna o prietena
Cand ai o zi grea si nu ai timp sa iesi, o alta metoda de a scapa de stres este sa iti suni o prietena. Nu trebuie sa vorbiti ore intregi, cateva minute sunt suficiente ca sa te descarci de probleme, scoata din rutina si sa iti lumineze fruntea. In plus, un sfat bun nu a stricat niciodata nimanui.

Vezi un film
Cand copilul doarme, lasa alte treburi si relaxeaza-te un pic. Alege un film care iti place, instaleaza-te comod pe canapea sau in pat si delecteaza-te. Desi dureaza 90 de minute, vei simti ca parca a trecut o viata, iar la final te vei simti mai senina si relaxata - categoric, o metoda de a scapa de stres.

Iesi la o plimbare
Daca esti foarte stresata, e mai bine sa lasi pe altcineva sa aiba grija de copil si de casa pentru 30 de minute si sa iesi la o scurta plimbare. Iesi in parc, bucura-te de natura, de aerul curat, de lume. Ca sa nu te simti vinovata, la intoarcere poti face un detur pana la magazinul din colt ca sa cumperi ce iti trebuie pentru acasa. Ori poti pleca cu cel mic, o plimbare ii face bien si copilului.

Asculta muzica
Nimic nu e mai relaxant decat sa asculti muzica preferata si sa canti sau sa dansezi pe ritmurile ei. Si cel mic va fi incantat. Dansati amandoi, cantati impreuna, este o activitate destresanta si haioasa in acelasi timp. Garantat, va veti simti bine amandoi.

Odihneste-te suficient
Somnul este o metoda de a scapa de stres. Poate nu reusesti sa dormi suficient noaptea, desi acest lucru este obligatoriu pentru a fi odihnita si plina de energie pe timpul zilei, dar incearca macar sa atipesti cate 20 de minute ziua, cu copilul. Lasa vasele nespalate sau alte sarcini care ti se par imperative si ai grija si de tine: somnul este crucial pentru a zi lipsita de stres.

Cere ajutorul celor din jur
Nu trebuie sa faci tu totul. Chiar si numai acest gand iti poate lua o greutate de pe umeri si iti mai risipeste stresul. Roaga-ti sotul sa te ajute in casa, apeleaza la bunici sau frati, iar daca ai copii mai mari, ii poti invata sa isi stranga singuri jucariile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metoda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinte

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0