Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Iata ingredientele din parizer care ne otravesc!

Iata ingredientele din parizer care ne otravesc!
Iata ingredientele din parizer care ne otravesc!

Un studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC) avertizeaza ca parizerul din comert are in compozitie sorici, zgarciuri, cartilagii si multi aditivi alimentari.


Au fost analizate 52 de sortimente de parizer fabricate/distribuite de catre: Facos, Meda, Agricola, MegaFood-Com, Aldis, Reinert, DiaVist, Recunostinta Prodcom,  Pick Ungaria, Ifantis, Perfec Poultry Slovenia, CrisTim, Zimbo Ungaria, Auchan, AIA Italia, Cora, Lidl, Penny, Kaufland, Fox, Carrefour, Perutnina Slovenia, Matache Macelaru, Caroli, Goodies Meat Production, Rewe si Arterimpex.

Ce substante chimice si aditivi alimentari contine parizerul?

Arome – sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.

Aroma de fum – produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate.

E120 – Carminul sau acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.

E250 – Nitritul de sodiu este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).

E252 – Nitratul de potasiu poate genera: alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, tulburari hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburari nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

E262 – Acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.

E300 – Acidul ascorbic, in cantitati mari, poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.

E316 – Izoascorbatul de sodiu este responsabil de alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, etc.

E330 – Acidul poate distruge smaltul dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare.

E331 - Citratii de sodiu (saruri de sodiu ale acidului citric) pot produce efecte secundare ca greata, voma, crampe abdominale si musculare, etc.

E407 – Caragenanul este un agent de ingrosare cu potential cancerigen.

E410 – Guma de carruba poate provoca scaderea eficientei anumitor substante (enzime) care ajuta digestia.

E412 – Guma de guar poate provoca greata, flatulenta si crampe.

E415 – Guma de xantan scade glicemia, duce la aparitia balonarii si a crampelor abdominale.

E 417 – Guma tara poate provoca alergii.

E450 – Difosfatul disodic modifica echilibrul calciu-fosfor din organism, provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal.

E452 – Polifosfatii dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, favorizand aparitia osteoporozei.

E471 – Mono si digliceride ale acizilor grasi au capacitatea de a produce dezechilibre in organism.

Iodat de potasiu – Este un agent de oxidare, folosit uneori in iodarea sarii de masa pentru prevenirea deficientei de iod. Este utilizat si in unele formule pentru bebelusi sau ca agent de maturare in produse de panificatie.

E621 - Monoglutamatul de sodiu nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci. Potentiator de gust si aroma blocheaza asimilarea vitaminei B6 si a calciului in organism, favorizeaza aparitia reactiilor alergice, durerilor de cap si de gat, etc.

Sursa: APC Romania
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 27 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parizer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "Iata ingredientele din parizer care ne otravesc!"



6 - 5 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Iata ingredientele din parizer care ne otravesc!"

Erdei Anisoara @ 31-Mai-2016
"Aceste otravuri ne fac rau. Producatorii nu trebuie sa le distribuie. Cine sa ia masuri pentru sanatatea noastra!"

Cele mai citite articole

Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0