Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iaurtul ca medicament: 6 beneficii incredibile

de Rebeca Roman la 2021-02-03
Iaurtul ca medicament: 6 beneficii incredibile
Iaurtul este recunoscut pentru importanta intr-o alimentatie echilibrata, datorita aportului de calciu si bacterii benefice. Dar stiai ca poti folosi iaurtul si ca medicament?


Iaurtul este unul din primele alimente care au devenit parte integranta a dietei umane, odata cu domesticirea si cresterea animalelor. Nu intamplator, se afla pe primele locuri in topul alimentelor consumate de cele mai longevive populatii.
Insa, beneficiile iaurtului se extind chiar si dincolo de hrana sanatoasa. Continutul de acid lactic si bacterii pozitive ajuta la vindecarea unei game diverse de afectiuni:

Prevenirea racelilor - Bacteriile "bune" continute de iaurt intaresc sistemul imunitar si au un rol considerabil in prevenirea infectiilor de orice tip. Consuma in mod regulat iaurt natural, fara aditivi.

Gastrita - Probioticele calmeaza durerile provocate de gastrita si ulcer. Cu exceptia cazului in care suferi de intoleranta la lactate, iaurtul te va ajuta nu doar la calmarea durerilor de stomac, ci si la vindecarea ranilor gastrice.

Diaree - In urma studiilor realizate asupra copiilor care sufereau de diaree in urma administrarii de antibiotice, s-a constatat stoparea imediata a acestui efect secundar, prin consumul de iaurt.

Arsuri solare - Iaurtul poate fi cea mai buna lotiune dupa plaja. Enzimele vindeca tesutul si calmeaza senzatia de usturime.

Ingrijirea tenului - Iaurtul contribuie la sanatatea tenului atat din interior, cat si din exterior. Dieta cu probiotice asigura o flora intestinala sanatoasa, care se va reflecta intr-un ten fara impuritati. Mastile cu iaurt sunt benefice datorita enzimelor cu rol hranitor.

Infectii Candida - Studiile arata un efect pozitiv atat al consumului de iaurt cat si al aplicarii locale, in cazurile de infectii Candida. Indiferent de zona in care se manifesta, Candida corespunde intotdeauna unei perturbari a florei intestinale. Prin urmare, aportul de probiotice va reechilibra mediul intestinal, conntribuind la vindecare.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina alternativa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0