Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta jucariilor pentru dezvoltarea copiilor pana in 3 ani

de Sunt Fericita la 2017-10-03
Importanta jucariilor pentru dezvoltarea copiilor pana in 3 ani
Joaca reprezinta pentru cei mici singura modalitate de a descoperi noi lucruri, un mediu important unde reusesc sa isi dezvolte abilitatile si competentele sociale si sa isi puna bazele scolare pentru viitor. Joaca este calea naturala prin care orice prichindel invata, constant. De la stimularea simturilor pana la incitarea curiozitatii si chiar construirea propriei personalitati, joaca detine un rol foarte important, deloc de neglijat de parinti.


Pana la varsta de 3 ani, copiii trebuie fie stimulati si incurajati sa descopere noi cunostinte si isi puna singuri intrebari la care vor sa obtina raspunsuri. Pentru ca in aceasta perioada copiii traverseaza cea mai rapida si importanta crestere si dezvoltare si asimileaza informatii pretioase, in timp relativ scurt, mai jos ai cateva sfaturi utile pentru alegerea jucariilor educative pentru varsta de 3 ani.

4 sfaturi de aur pentru dezvoltarea armonioasa prin joc si joaca a bebelusilor


1. Alege jucarii colorate si cu diferite forme si dimensiuni

Culorile si formele obiectelor sunt atributele cele mai importante ale obiectelor din jur. Pentru ca, in primii ani de viata, copiii percep doar culori si forme si nu pot verbaliza ceea ce vad, un joc educativ le ofera posibilitatea sa identifice si sa relationeze un anumit obiect cu o anumita culoare. Spre exemplu, daca alegi un joc cu diferite ilustratii, cu exemple din mediul inconjurator lui, cel mic va putea sa identifice obiectele, ulterior, cu mai multa usurinta, atunci cand il intalneste. Asta datorita culorii si formei vizualizate.  

 
2. Opteaza pentru jucarii complexe (sunete, culori, posibilitatea de a le muta/misca)

Jucariile educative trebuie sa ii initieze copilului miscarile, sa ii antreneze si sa ii dezvolte intregul organism. Alege o jucarie care sa il ajute sa isi antreneze dexteritatea si mobilitatea (intinderea mainilor, aruncarea si apucarea), dar care totodata sa il ajute cu orientarea in spatiu. Poti alege, initial, cercuri si bile suspendate, jucarii care produc sunete, urmand ca, ulterior, sa ii stimulezi miscarile (mersul si alergatul) cu bile care se rostogolesc, jucarii mobile care sa infatiseze diferite animale, obiecte din mediul natural, mijloace de transport.


3. Stimuleaza-le imaginatia prin joc si joaca

La varste fragede, imaginatia copilului este stimulata de tot ceea ce este colorat, miscator si este zgomotos. Alege jucarii care sa le dezvolte creativitatea, sa le imbogateasca vocabularul si care sa le dea sansa sa construiasca povesti. De asemenea, poti alege jucariile care au sunete, care pot fi mutate cu usurinta de cei mici. Centrele de joaca cu multiple functii si activitati, cuburile de construit, cartile muzicale si mini-puzzleurile sunt ideale pentru a stimula cea mai importanta functie a creierului - creativitatea.


4. Alege cu atentie materialul si caracteristicile jocurilor

Siguranta este un criteriu foarte important in alegerea oricarei jucarii. Alege cu atentie fiecare jucarie si asigura-te ca nu are piese care pot fi inghitite, care pot cauza mici accidente (colturi care sa le afecteze gingiile). Pana la varsta de 3 ani, copii au tendinta de a pune in gura fiecare jucarie sau obiect din jur. Asadar, alege un material non-toxic, care sa nu fie dur si care sa nu se descompuna in piese de mici dimensiuni.


Monitorizeaza constant activitatea celui mic si participa la fiecare activitate intreprinsa de acesta. Ajuta-l sa descopere fascinanta lume a mediului inconjurator si sa se dezvolte armonios.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelusi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jucarii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0