Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inca un motiv pentru care sa nu mancam fast-food - contine prea multa sare

Inca un motiv pentru care sa nu mancam fast-food - contine prea multa sare
Cantitatea de sare utilizata in prepararea felurilor de mancare difera in aceleasi lanturi fast food de la o tara la alta, concluzioneaza o echipa internationala de cercetatori din Australia, Canada, Franta, Noua Zeelanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, care au analizat continutul de sare in 2124 de unitati la sapte categorii de produse in sase retele specializate, potrivit Canadian Medical Association Journal.


Au fost examinate cele mai mari companii din acest domeniu: Burger King, Domino's Pizza, Kentucky Fried Chicken, McDonald's, Pizza Hut si Subway. Continutul de sare a fost masurat la hamburgeri, carne de pui, pizza, salate, sandwich-uri si cartofi prajiti frantuzesti.

Un nivel ridicat de sare in alimente duce la hipertensiune arteriala si alte afectiuni cu deznodamant letal, explica coautorul studiului Norman Campbell, profesor de medicina la Universitatea Calgary din Canada. Estimarile arata ca reducerea aportului de sare determina o reducere semnificativa a numarului de decese, mai adauga el.

Mai multe state, intre care Marea Britanie, Finlanda, Irlanda, Japonia, s-au angajat in efortul de reducere a aportului de sare in domeniul alimentatiei publice. Eforturi mai recente s-au incununat cu etichetarea continutului de sare pe anumite tipuri de produse alimentare.

Cu toate acestea, industria alimentara invoca probleme tehnice de prelucrare a produselor alimentare ca una din principalele bariere in privinta reducerii continutului de sare.

In urma studiului amintit s-a constatat ca nivelurile de sare din alimente similare variaza foarte mult de la o tara la alta, astfel in restaurante din Canada si SUA nivelul de sare examinat s-a dovedit cu mult mai ridicat decat in retele similare din Marea Britanie si Franta. Bunaoara, in Canada, specialitatea Chicken McNuggets de la McDonald's continea de doua ori si jumatate cantitatea de sodiu - 600 mg de sodiu (1,5 g sare) la 100 g portie - comparativ cu 240 mg de sodiu (0,6 g sare) per 100 g portie in Marea Britanie.

'Aceste niveluri ridicate releva esecul abordarii actualelor guverne, care au lasat reducerea cantitatii de sare la latitudinea industriei' alimentare, a apreciat Norman Campbell, subliniind ca statul ar trebui sa se implice intr-o maniera mai eficienta in reglementarea acestei probleme printr-un program coordonat, cu termen limita si sanctiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fast food

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0