Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indicele glicemic si importanta sa pentru sanatate

Indicele glicemic si importanta sa pentru sanatate
Indicele glicemic masoara cat de repede este eliberat zaharul din alimente fata de glucoza pura. Rata de eliberare a glucozei a fost notata cu un punctaj de 100. Controlul consumului de alimente din perspectiva indicelui glicemic este important in primul rand pentru prevenirea si tratarea diabetului, dar, deseori, si pentru mentinerea ori reducerea masei corporale. Alimentele cu indice glicemic mai mare presupun eliberarea unor cantitati mai ridicate de insulina, de aceea riscul de diabet creste. In plus, nivelul de zahar din sange scade rapid in cazul secretiei unor cantitati mai mari de insulina, iar foamea reapare si ea repede. Alimentele cu indice glicemic redus elibereaza energia treptat iar senzatia de satietate dureaza mai mult timp. Indicele glicemic pentru acelasi aliment variaza, teoretic, de la o persoana la alta, in functie de cat de rapid transforma organismul carbohidratii din acel aliment in glucoza. Diferentele sunt insa foarte mici. Alimente cu indice glicemic mare: Glucoza 100 Cartofi prajiti sau gatiti la cuptor 95 Paine 85 Orez cu bob rotund 85 Morcovi fierti 85 Popcorn 85 Piure de cartofi 80 Paste 75 Pepene verde 75 Sucuri acidulate 70 Cartofi fierti 70 Zahar alb 70 Malai 70 Cartofi fierti in coaja 65 Pizza 60 Banane 60 Miere 60 Inghetata 60 Pepene galben 60 Orez cu bob lung 60 Alimente cu indice glicemic mediu: Baton de cereale 50 Orez brun 50 Biscuiti integrali 50 Suc de mere 50 Kiwi 50 Paine integrala 45 Cereale integrale 45 Fasole verde 40 Alimente cu indice glicemic mic: Fasole neagra 35 Mere 35 Morcovi cruzi 30 Rosii 30 Ciocolata neagra 25 Alune 15 Ciuperci 15 Masline 15 Otet 5 Multe dintre fructele proaspete au un indice glicemic intre 25 si 35. Castravetii, ardeii, telina, spanacul si legumele din familia verzei, proaspete, au un indice glicemic de 15. Alimentele sanatoase, dar cu indice glicemic mai ridicat (orez cu bob rotund, paste etc.) sunt recomandate inaintea unor eforturi intelectuale sau fizice foarte ridicate si de scurta durata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indice glicemic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indicele glicemic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glucoza

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0