Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate

de Viorica Ghinea la 2017-09-04
Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate
Specialistii ne sfatuiesc sa fim extreme de atenti la produsele care ne pot imbolnavi. Un nou studiu efectuat recent de cercetatorii canadieni a demonstrat faptul ca indulcitorii artificiali pot fi asociati cu o crestere in greutate si o accentuare a riscului de obezitate, diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare.


Indulcitorii alimentari constituie un subiect controversat, mai ales ca in ultimii ani au aparut numeroase studii stiintifice care au demonstrat ca exista o stransa legatura intre consumul lor si cresterea in greutate, aparitia cancerului, a bolilor de inima si a diabetului.

Desi multe persoane folosesc inducitorii artificiali (aspartam, zaharina, sucraloza) in locul zaharului, potrivit studiilor, se pare ca acestia nu sunt atat de inofensivi pe cat am crede. Indulcitorii artificiali nu previn problemele de sanatate asociate cu kilogramele in plus, sugereaza un nou studiu publicat recent in Jurnalul Asociatiei Medicilor Canadieni (CMAJ). Aspartamul este cel mai periculos indulcitor artificial din prezent, de 180 de ori mai dulce decat zaharul.

Aspartamul, zaharina, sucraloza si alti inducitori artificiali nu au adus pierderi semnificative in greutate in randul a peste 400.000 de persoane care au participat la studiile clinice efectuate de cercetatorii canadieni.

In plus, datele au aratat ca indulcitorii artificiali au efecte negative asupra metabolismului, a microflorei intestinale si a apetitului si sunt asociati cu riscul pentru obezitate, hipertensiune arteriala, diabet de tip II si problemele de sanatate ale inimii.

“Exista doua teorii care explica de ce indulcitorii artificiali nu ajuta la pierderea in greutate: prima sustine ca influenteaza comportamentul alimetar in mod nesanatos sustinand dependenta de zahar, iar cea de-a doua sustine ca indulcitorii ar putea modifica microbiomul uman si schimba metabolismul, intrucat trimite semnale false organismului in mod repetat, in ceea ce priveste ingerarea alimentelor dulci,” explica Dr. Azad.

''In ciuda faptului ca milioane de persoane consuma in mod obisnuit indulcitori artificiali, destul de putini pacienti au fost inclusi in studiile clinice ale acestor produse'', a declarat doctor Ryan Zarychanski, profesor asistent la Facultatea de Stiinte Medicale Rady.

 "Am descoperit ca informatiile din cercetarile clinice nu sustin in mod clar beneficiile scontate ale indulcitorilor artificiali pentru controlul greutatii", a adaugat acesta.

Mai mult, cercetari anterioare au aratat ca indulcitorii artificiali afecteaza creierul si modifica perceptia gustului.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori artificiali

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0