Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingredientul minune din ciocolata care nu ingrasa

Ingredientul minune din ciocolata care nu ingrasa
O echipa de cercetatori britanici a creat un nou tip de ciocolata care nu ingrasa si care are un gust asemanator celei adevarate. Minune sau nu, se pare ca ciocolata care nu ingrasa va deveni realitate in curand. Care este ingredientul minune care transforma gustarea dulce a tuturor intr-o gustare care nu ingrasa?


...se pare ca jumatate din continutul obisnuit de grasimi al ciocolatei a fost inlocuit cu suc de fructe, intr-o reteta speciala, pentru gurmanzii care se tem sa nu se ingrase.
Doctorul Stefan Bon, principalul autor al studiului, publicat in Journal of Materials Chemistry, a spus: "Tuturor ne place ciocolata, dar, din pacate, stim cu totii ca multe batoane de ciocolata au un continut mare de grasime. Si totusi grasimea este cea care atribuie ciocolatei senzatiile de rasfat pe care le doresc oamenii - textura matasoasa, felul in care se topeste in gura, dar si in care o poti rupe cu mana. Am gasit o cale de a pastra toate aceste lucruri care fac ciocolata ''ciocolatoasa'', dar cu suc de fructe in loc de grasime".
Bon mai spune ca experimentul chimistilor de la Warwick este doar inceputul incercarilor de a face ciocolata mai sanatoasa si spera ca industria va prelua metoda pe care ei au dezvoltat-o pentru a face batoane de ciocolata gustoase si cu un continut scazut de grasime.
Mai exact, cercetatorii au inlocuit o mare parte din untul de cacao si grasimile din lapte care se regasesc in compozitia ciocolatei cu picaturi de suc, de portocale si merisoare, avand mai putin de 30 de microni in diametru. Pe acestea le-au amestecat cu lapte, dar si cu ciocolata neagra, prin procedeul cunoscut drept emulsia Pickering.
Pentru a evita gustul fructat al produsului final, exista posibilitatea de a folosi apa si putin acid ascorbic (vitamina C), in loc de suc.
Echipa de chimisti de la Universitatea din Warwick a petrecut mai multe luni pentru a perfectiona acest tip de ciocolata, pentru a avea un gust cat mai asemanator cu cea obisnuita. La final, ei spun ca au reusit sa obtina si textura ciocolatei cu aceasta reteta, insa gustul este si fructat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nu ingrasa

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0