Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspira-te din natura pentru o casa primitoare!

de Rebeca Roman la 2016-04-06
Inspira-te din natura pentru o casa primitoare!
Odata cu inceperea primaverii, o schimbare de decor e binevenita. Curatenia generala si debarasarea lucrurilor vechi si inutile reprezinta primul pas pentru improspatarea caminului. Pentru ca intreaga familie sa se bucure de un camin primitor, inspira-te din natura!


Chiar daca traim intr-o lume high-tech, specialistii in design interior au readus in prim-plan decorul de inspiratie naturala. Iata 3 moduri in care poti schimba atmosfera din caminul tau, fara costuri sau un efort prea mare:

Alege culori naturale

Pentru o atmosfera calda, relaxanta, poti alege materiale si obiecte in nuante neutre precum gri, maro, caramiziu si bej. Nuantele de verde sunt printre cele mai versatile culori, deoarece se imbina armonios atat cu nuantele calde, cat si cu cele reci, pentru un efect calmant sau energizant.
Un aspect cromatic armonios il confera si tonurile pamantului, de la maro pana la auriu si bronz. Accentele verde crud, galben solar sau albastru senin vor aduce un plus de naturalete.

Opteaza pentru materiale naturale

Lemnul, rachita, cuprul, inul si bumbacul nu asigura doar un aspect natural, ci si un efect benefic pentru sanatate. Pe cat posibil, alegeti obiecte de decor sau de mic mobilier din materiale naturale. Spre deosebire de metal si sticla, care confera un aspect formal si rece, rachita si lemnul imprima caminului un aer primitor.

Adauga obiecte decorative rustice

Covoarele impletite din bambus sau alte fibre naturale confera un aer de vacanta oricarei incaperi. Poti aseza un vas sau o tava cu pietricele sau scoici, pe o masa sau pe un raft. Accentueaza decorul natural cu obiecte mici care au un aspect rustic, cum ar fi un vas artizanal. Uita de plantele artificiale si inlocuieste-le cu 2-3 ramuri inflorite, care isi vor mentine aspectul decorativ si dupa uscarea florilor.
Pentru iluminatul dormitorului, poti incerca o lampa de sare cu efecte terapeutice.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata eco

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre design interior

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0