Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu de angajare - sfaturi pentru a reusi sa te angajezi

de Camelia Diaconu la 2018-07-16
Interviu de angajare - sfaturi pentru a reusi sa te angajezi
Primul interviu de angajare poate fi un moment de speriat, insa este primul si unul dintre pasi care te vor ajuta sa ajungi in punctul pe care l-ai stabilit. Pentru ca nimic nu se poate spune la intamplare, pentru a obtine postul mult visat, iata ce trebuie sa stii!


Sfaturi pentru un interviu transformat in succes

Interviul este primul pas care te va ajuta sa obtii experienta profesionala de care ai nevoie. Intotdeauna va fi emotionant, indiferent de vechimea pe care o ai in spate, insa, daca esti incepator, s-ar putea sa ti se para si mai dificil. Pentru a te ajuta sa scapi de anxietate, iata care sunt cele mai importante sfaturi.
 
Informeaza-te despre compania la care urmeaza sa sustii interviul. Site-ul firmei si paginile de social media ar trebui sa iti fie familiare in momentul in care mergi la un interviu de angajare. Nu iti cere nimeni sa stii cu exactitate toate detaliile, insa este important sa cunosti responsabilitatile firmei, pentru a parea informat si interesat de post. Persoanele care nu acorda atentie acestui detaliu, pot parea neinteresate de postul liber.
 
Ai grija la tinuta pe care o alegi. Tinuta pe care o porti in ziua interviului se alege in functie de postul pentru care ai aplicat. Nu intotdeauna un costum sau o camasa alba sunt solutia pentru un interviu de angajare. Alege-ti hainele in functie de comoditate, eleganta si finete si asigura-te ca din punct de vedere estetic este totul in regula. Inainte de a merge la interviul de angajare, mergi pana la baie si verifica daca machiajul iti sta bine, parul, cravata, pentru a te asigura ca faci o prima impresie buna.
 
Implica-te pe cat posibil in discutie. Nu te astepta sa fie doar o discutie banala in care angajatorul vorbeste si tu doar asculti. Cu cat iti dai interesul mai mult, cu atat vei realiza daca job-ul ti se potriveste sau daca ti-ar placea sa lucrezi acolo ori nu. Nu iti fie teama sa pui intrebari acolo unde nu ai inteles. Mai mult de atat, fa-ti un set de intrebari inca de acasa, carora sa le afli raspunsul la interviu. Afla mai multe despre colegi, mediul de lucru, programul, training-uri, etc. 
 
Incearca sa anticipezi intrebarile unui angajator. Nu te astepta sa nu fi supus si unui mic test practic, asa ca fii intotdeauna pregatit in acest sens, pentru ca ti se pun intrebari cu privire la postul pentru care participi. Nu trage de timp sa cauti cele mai bune raspunsuri, ci mai degraba, pregateste-ti raspunsurile inca de acasa. Traseaza-ti cateva idei simple, pe care sa stii sa le dezvolti mai mult in fata angajatorului.
Nu uita sa fii pozitiv. O atitudine pozitiva este intotdeauna apreciata de angajator, in detrimentul uneia negative. Fii cu zambetul pe buze, optimist ca vei reusi sa faci fata volumului de munca, pozitiv ca nu va fi o situatie pe care sa nu stii sa o gestionezi.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0