Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invinge rutina zilnica atunci cand ai copii

Invinge rutina zilnica atunci cand ai copii
Pregatirea mancarii. Implica copiii in procesul de gatire si nu le cere ajutorul doar in activitatile tipice  precum  punerea  mesei  sau  procurarea bauturilor.  Da-le  sentimentul  ca  isi pregatesc  singuri  mancarea si ca  tu doar ii ajuti. Astfel rezolvi mai multe lucruri dintr-o miscare: mancarea e gata, ai pregatit un viitor bucatar, ati petrecut  timp  impreuna  si  copilul infloreste datorita  sentimentului  ca  a  realizat ceva. Spalarea  rufelor. Simplifica problema rufelor, ce inghite atata timp, preluand obiceiurile unei spalatorii profesionale:   se  vor spala  doar acele lucruri pe care copiii tai le vor aduce la spalatoria familiara. Si tot acolo vor trebui sa vina sa isi ia lucrurile spalate. Acest lucru functioneaza si la copiii mai mici (pe ei insa va trebui sa-i ajuti sa-si puna hainele in dulap) si doar trebuie transformat in obisnuinta. Daca copiii vor crede ca este doar o magie ca dulapul de haine sa fie mereu bine umplut, atunci nu vor invata niciodata sa tina singuri o gospodarie. Pe masura ce cresc  copiii, trebuie sa-i implici din ce in ce mai mult in diversele actiuni: umplerea masinii de spalat, introducerea prafului de  spalat,  golirea masinii  de  spalat,  punerea rufelor la uscat, impaturirea lor si, intr-o buna zi, chiar calcatul. Acest lucru este valabil si pentru baieti! Sau chiar in mod special pentru ei! Imbracarea.  Invata-ti  copiii cat se  poate de timpuriu sa se imbrace singuri. Discutati seara care dintre piesele de imbracaminte le pot folosi si a doua zi si care trebuie duse  la „spalatorie“.  Astfel eviti scene neplacute in timpul micului dejun („Cu acest pulover murdar vrei sa te duci la gradinita?“). Un truc frumos  este „omuletul din imbracaminte“: seara intinzi pe jos toate hainele pe care copilul tau urmeaza sa le imbrace de  dimineata,  ca  si  cand  un  copil  complet imbracat s-ar fi intins pe jos si apoi corpul sau a disparut in mod magic. Finante. De indata ce copilul tau cunoaste cat de cat cifrele, poti sa-l inveti ce inseamna banii si sa-i dai in mod regulat cate ceva. Consulta-te cu alti parinti in privinta sumei. Mai tarziu este de preferat sa stabiliti sa-i dai in mod regulat o suma mai mare drept bani de buzunar. Pe langa aceasta insa,  nu-i vei  mai da nimic in plus. Astfel iti inveti copilul sa-si  administreze autonom  finantele de  la o varsta cat mai frageda. Va invata ca, daca economiseste regulat bani, sunt  posibile achizitionari mai valoroase si ca poate fi problematic sa imprumute bani pentru a-si cumpara ceva. Masinile si copiii. Semnele de circulatie nu sunt foarte eficiente in a-i indemna pe soferi sa  con- duca mai incet fiindca in apropiere sunt copii care se joaca. Mai simplu si mai eficient este ca, in timpul cat copiii se joaca afara, sa  pui vizibil jucarii de copii la marginea drumului, de exemplu un bobbycar sau o roaba mica. Cel mai bine ar fi sa fie rasturnate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0