Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Italiencele sunt greu de multumit

Italiencele sunt greu de multumit
Femeile casnice din Italia sunt cele mai disperate sotii din Europa, gradul de nemultumire fiind foarte ridicat în comparatie cu cele din Franta sau Germania, arata asociatia Femeile si Calitatea Vietii, care a realizat un sondaj in randul a 4.000 de casnice de pe vechiul continent.


Gradul de nemultumire la casnicele din Italia era in luna martie de 76%, in crestere cu 2,5% intr-un an, potrivit studiului mentionat de publicatia Le Point, care identifica drept cauze cresterea costului vietii si o serie de planuri de austeritate guvernamentale care au redus ajutoarele familiale.

In privinta nemultumirii, italiencele le devanseaza cu mult pe alte femei din Europa: casnicele spaniole, unde gradul de insatisfactie este de 63%, casnicele din Franta (57%), Marea Britanie (51%) si Germania (47%).

Primul motiv de ingrijorare al persoanelor intervievate este criza economica si scaderea puterii de cumparare - 46% dintre femeile chestionate, in timp de 24% sunt preocupate de absenta ajutoarelor sociale acordate familiilor si 23%, de lipsa creselor.

Femeile sunt atat de nemultumite de soarta lor, incat una din doua afirma ca, daca ar fi sa o ia de la inceput, nu s-ar mai casatori si doua din trei spun ca n-ar mai vrea sa aiba copii.

In Italia, unde rata natalitatii este de 1,4 copii/femeie (una din cele mai scazute din Europa), numai o femeie din doua (59% in UE) lucreaza, desi femeile au in medie un grad de scolarizare mai inalt decat barbatii.

In studiul realizat de asociatia mentionata, 18% dintre casnice se plang de faptul ca partenerul lor de viata le lasa numai pe ele sa rezolve problemele de familie. Intr-o asemenea situatie, daca ar dispune de mijloace, o casnica italianca din doua viseaza la un singur lucru: sa plece din Italia si sa mearga in Maldive, Hawai sau Insulele Mauritius (38%), o alta mare parte din femeile intervievate preferand o tara nordica (14% Danemarca, 9% Suedia, 8% Norvegia), tari in care femeile considera ca rolul lor ar fi mai apreciat.

Spania si Grecia, unde costul vietii este mai mic, sunt alte destinatii vizate, ca si Statele Unite si chiar Balcanii, care au devenit, mai ales in cazul Croatiei, o destinatie tipica a clasei de mijloc italiene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre europa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casnice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre italia

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0