Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iubeste-te pe tine! 5 moduri prin care sa-ti cresti stima de sine

de Rebeca Roman la 2016-06-23
Iubeste-te pe tine! 5 moduri prin care sa-ti cresti stima de sine
Stim bine: stima de sine este secretul succesului profesional si al unei vieti fericite. In acelasi timp, nimeni nu scapa de indoielile privind propria persoana, in ciuda aparentelor.


Adevarul e ca si persoanele cu o buna stima de sine au momente in care se simt mai putin bine in legatura cu propria persoana, cu viitorul sau cu implinirea personala. La polul opus, se afla cei care nu au deloc incredere in ei insisi si au nevoie sa ia masuri pentru schimbarea acestui lucru.

Iata cateva actiuni garantate pentru cresterea stimei de sine si care va vor ajuta sa va schimbati in bine parerea despre propria persoana:

1. Fa o fapta buna

A fi generos este important si din motive egoiste. Cand te simti descurajat, nimic nu te va ajuta mai mult decat sa ajuti pe altcineva aflat in nevoie. Chiar daca poate parea greu la prima vedere, sa oferi ajutor altcuiva iti va arata ca esti puternica, chiar si in cele mai grele circumstante.

2. Pune in practica o hotarare

Stima de sine creste spectaculos de fiecare data cand reusim sa indeplinim ceea ce ne-am pus in gand. Exersati cu lucruri mici si veti constata efecte surprinzatoare. Propuneti-va sa faceti ceva si duceti acea actiune pana la capat.

3. Specializeaza-te

Satisfactia deriva din perfectiune. Persoana care se specializeaza intr-o activitate care o pasioneaza are o stima de sine mult mai buna decat cele care raman la stadiul de amatoare. De la vinul frantuzesc pana la ingrjirea gladiolelor, orice poate deveni un domeniu in care sunteti experta.

4. Infrunta-ti temerile

Cu exceptia fobiilor care necesita ajutor specializat, fricile pot fi invinse cu putina vointa. Confruntarea chiar si a unei singure temeri va contribui enorm la cresterea stimei noastre de sine.

5. Construieste ceva cu propriile maini

Munca manuala este subestimata atunci cand vine vorba de nevoile noastre emotionale. De la gradinarit pana la tricotat si la realizarea produselor handmade, tot ceea ce facem cu propriile maini ne ofera un sentiment unic de satisfactie. O astfel de activitate regulata ne ajuta sa avem sentimentul ca putem realiza ceva frumos, doar pe cont propriu.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.43 din 5 - 27 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stima de sine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psihologie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0