Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jean Paul Gaultier a decis sa renunte la colectiile pret-a-porter

de Alina Ilie la 2014-09-16
Jean Paul Gaultier a decis sa renunte la colectiile pret-a-porter
Jean Paul Gaultier a decis sa renunte la colectile prêt-à-porter pentru barbati si femei, pentru a se concentra asupra liniilor haute couture, parfumurilor si a altor proiecte, a anuntat casa creatorului de moda.


Renumitul designer francez, autorul unor creatii vestimentare spectaculoase purtate de Madonna si de Kylie Minogue, a decis sa renunte la colectile prêt-à-porter pentru barbati si femei, pentru a se concentra asupra liniilor haute couture, parfumurilor si a altor proiecte,
Casa de moda Jean Paul Gaultier a confirmat pentru AFP decizia designerului, fara sa faca alte precizari. Ultima sa colectie pret-aporter va fi prezentata pe 27 septembrie in cadrul Saptamanii Modei de la Paris.
Celebrul designer francez isi explica hotararea prin "constrangeri comerciale" si prin "ritmul frenetic de realizare a colectiilor", care nu ii lasa nici libertatea si nici timpul pentru a gasi idei si de a inova".
"Dupa mai bine de 38 de ani in realizarea de colectii pret-a-porter pentru femei si barbati se pare ca a venit timpul sa incetez unele activitati si sa ma concentrez in principal pe imbracamintea de lux, pe lansarea unor parfumuri si dezvoltarea de noi parteneriate".
Activitatea legendarului designer, cunoscut pentru creatiile sale extravagante si inspirate din stilul punk, este prezentata intr-o expozitie pe care publicul a putut sa o vada in orase ca Londra si Montreal, si care va putea fi vizitata in 2015 la Grand Palais din Paris.
Desi creatiile sale sunt considerate uneori exagarate (rochii si salopete cu taieturi indiscrete, rochii si topuri decupate in dreptul sanilor, fuste gen kilt pentru barbati, etc), fara indoiala Jean Paul Gaultier este o figura marcanta in istoria modei.
Colectia toamna-iarna 2015, inspirata de Dracula
Pentru prezentarea colectiei toamna-iarna 2015 a creatorului de moda francez Jean Paul Gaultier, modelele au purtat atat articole haute-couture, cat si tinute de zi - rochii, salopete si fuste din piele croite in stil creion. Unele dintre ele au defilat pe podium cu capul acoperit de un voal transparent, pentru a conferi un aer "fantomatic" intregului ansamblu.
Rochiile lungi au fost brodate cu strasuri sau paiete, iar defilarea a fost incheiata cu aparitia pe podium a unei mirese imbracate intr-o rochie alba si cu aripi de inger prinse de spate.
Colectia toamna-iarna 2015, inspirata de Dracula si de vampiri a starnit ropote de aplauze.
Jean-Paul Gaultier, nascut pe 24 aprilie 1952, nu a luat niciodata lectii de design vestimentar, dar a inceput sa trimita schite mai multor creatori faimosi inca de la o varsta frageda. Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui si l-a angajat ca asistent personal in anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, in 1971, si cu Jean Patou, in anul urmator.
Jean-Paul Gaultier a creat costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar si pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. In anul 1993 a fost lansat primul sau parfum, intitulat Classique.

Surse: lefigaro.fr, mediafax.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jean paul gaultier

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0