Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jurnalul fericirii: pastreaza intacte amintirile frumoase

Jurnalul fericirii: pastreaza intacte amintirile frumoase
Stim foarte bine ca uitarea este un lucru bun pentru ca doar timpul reuseste sa aline si sa inchida unele rani.


Cum facem sa pastram intacte momentele care ne fac sa zambim intr-o zi? Sigur, ne vom aminti de aniversari, de sarbatorile petrecute in familie, dar cum facem sa pastram lucrurile marunte care, adunate, se transforma intr-o stare de bine permanenta?

Fericirea se construieste prin pasi mici, iar clipele care ne aduc un zambet pe chip intr-un moment al zilei trec adeseori nebagate in seama. Chiar daca nu mai avem suficient timp sa tinem un jurnal zilnic, ne putem face timp sa tinem un jurnal al propozitiilor scurte.

Cum functioneaza si de ce se numeste astfel? Initiatoarea proiectului, Gretchen Rubin, explica de ce  un astfel de jurnal de ajuta sa apreciem ceea ce avem si sa ne consolidam increderea in faptul ca exista o parte frumoasa a lucrurilor in aproape orice.

Gretchen si-a inceput jurnalul anul trecut, la inceputul lunii august, si de atunci a scris aproape in fiecare zi cate o propozitie scurta care ii aminteste exact de momentul pe care l-a trait la o anumita data. De exemplu, acum isi va aminti pentru totdeauna clipa in care fetita ei a intrebat la cina daca poate sa-si mai puna niste pijamale peste paste cand, de fapt, a vrut sa spuna "parmezan".

Ma gandesc ca nu fac niciodata asta desi sunt lucruri pe care as vrea sa mi le amintesc, ba chiar imi propun sa mi le intiparesc bine in memorie, fara succes insa. Asa ca un astfel de jurnal mi se pare o idee foarte buna. Ce altceva sa ne faca sa zambim atunci cand avem nevoie de ceva care sa ne readuca bucuria in inima?

Ar fi ca o carte scrisa chiar de sufletul nostru care a ales cele mai pretioase lucruri si tocmai de aceea cred ca un astfel de jurnal ar functiona de minune. Si am deja un astfel de jurnal primit cadou de la un prieten, un jurnal in care pana acum nu am stiut ce sa scriu si nu m-am indurat sa-l incep fara sa stiu ca va fi scris cu drag.

Ideea mi se pare foarte buna si este doar una dintre metodele care stau la baza proiectului mai mare pe care il conduce Gretchen, un proiect prin care ar trebui sa incercam sa facem anul 2011 un an cu adevarat fericit si in care sa incercam sa ne autoeducam pentru a trece mai usor peste lucrurile care ne intristeaza si pentru a aprecia mai mult prezentul.

Imi promit solemn ca voi incepe un astfel de jurnal al propozitiilor scurte si nu pot decat sa sper ca si altora o sa li se para o idee buna aceasta colectie, pana la urma, a trairilor frumoase.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sentimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0