Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

KINOdiseea - Festival International de Film pentru Copii

KINOdiseea - Festival International de Film pentru Copii
Cea de-a cincea editia a Festivalului International de Film pentru Copii - KINOdiseea va avea loc in perioada 15-20 noiembrie 2013 in Bucuresti, la Cinema Studio si Cinema Eforie. Sunt asteptati la festival toti cei care vor sa revada filmele copilariei si sa retraiasca sentimentele varstei bucuriei alaturi de personaje de poveste. KINOdiseea ii readuce pe Pinocchio, Mica sirena si Pocahontas pe marele ecran intr-o retrospectiva care nu trebuie ratata.


KINOdiseea este primul festival de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989. Cea de-a cincea editie va avea loc anul acesta in perioada 15-20 noiembrie, in Bucuresti, la Cinema Studio si Cinema Eforie.
Festivalul aduce cele mai noi productii internationale pentru publicul tanar, in premiera in Romania, sub sloganul “Imaginatia face ocolul lumii” (Albert Einstein).
Filmele, subtitrate sau dublate in limba romana, se adreseaza copiilor intre 5 si 14 ani, educatorilor, bunicilor si parintilor. Filmele KINOdiseea reusesc sa construiasca o punte de comunicare intre parinti si copii, inlesnind procesul de intelegere dintre cele doua generatii.
In competitia oficiala a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atat cei mici, cu varste intre 6 si 14 ani, cat si cinefilii si publicul amator de a-si retrai copilaria in sala de cinema. Puteti vizionana filme despre prietenie, curaj, despre jocurile copilariei si farmecul lor, despre visele ce pot deveni realitate, educative, inspirationale, dar si cu puternice teme sociale actuale. Filmele selectate aduc in discutie, pe intelesul celor mici, teme cu care se confrunta societatea noastra.
Pamant si stele/Satelite Boy spune povestea lui Pete, un baiat de 10 ani, care locuieste cu bunicul sau, in mijlocul desertului, intr-un vechi cinema in aer liber.
Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut Nono/Nono, the zig zag kid ii aduce in fata publicului pe Isabella Rossellini si Burghart Klaussner (Goodbye Lenin, Das weisse band) intr-o poveste cu detectivi, deghizari si mistere.
Desemnat cel mai bun film European pentru copii in anul 2013, Eskil si Trinidad/Eskil & Trinidad este un film despre aventurile copilariei si descoperirile pe care le facem in fiecare zi despre viata noastra. in rolul lui Trinidad o descoperim pe Ann Petren, laureata a Ursului de argint la Berlinale in 2003.
Prietenul meu, portocalul/My sweet orange tree este o poveste induiosatoare despre dragostea si prietenia dintre Zeze si un portocal, care este partasul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonima a a lui José Mauro de Vasconcelos.
Apreciat la Bruges si European Youth Film Festival, Victor si misterul crocodililor/Victor and the secret of the crocodile mansion este thriller pentru toata familia, o poveste cu misiuni si labirinturi, mistere si dezlegarea lor.
Fierarul din Woodham/The blacksmith from Woodham este o poveste usor infricosatoare, vesela si un basm original. Un film artistic combinat cu animatie cu papusi, completat cu desene si efecte 3D.
O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima si Misa, protagonistii filmului Pe cuvant de pionier!/I give you my word!, o aventura cu si despre prietenie.
Premiat in 2012 cu Best Children Cast, Cand ma fac mare/Stepping on the flying grass este un film despre vise si despre ocazia de a le transforma in realitate.
Prin KINOdiseea, Bucurestiul s-a alaturat marilor metropole ale lumii (New-York, Chicago, Londra, Berlin) care gazduiesc festivaluri similare. KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) si este de asemenea partener cu cele mai importante festivaluri internationale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a editie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 30 si Ciné-Jeune de l’Aisne, editia 31.
Mai multe detalii despre programul complet al festivalului gasiti pe kinodiseea.ro.

Sursa: kinodiseea.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cinema

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0