Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kiwi, alimentul care te ajuta sa dormi mai bine

Kiwi, alimentul care te ajuta sa dormi mai bine
Kiwi are un loc binemeritat in randul superalimentelor. Este deosebit de bogat in potasiu si este considerat de ajutor in favorizarea sanatatii inimii si a sistemului respirator. Dar cercetarile arata ca fructul este benefic si pentru copiii cu probleme respiratorii. Ultimele studii arata cum ne poate aduce un somn odihnitor: daca mananci kiwi, deci, dormi mai bine si mai mult, relateaza Huffington Post.


Cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Taipei, Taiwan, au fost cei care s-au aplecat asupra studierii efectelor consumului de kiwi asupra somnului. Concluzia: daca mananci cel putin un fruct de kiwi pe zi, somnul se imbunatateste atat calitativ, cat si cantitativ.
Studiul a inclus 22 de subiecti, femei si barbati (cu varste intre 20 si 55 de ani), cu tulburari de somn. Trei saptamani la rand, voluntarii au consumat doua fructe de kiwi cu o ora inainte de culcare. In acest timp, s-au adunat date din jurnalele de somn ale participantilor si din chestionarele pe care acestia au trebuit sa le completeze. 
Dupa patru saptamani, cercetatorii au descoperit imbunatatiri semnificative ale anumitor aspecte ale somnului: adormire mai usoara, o calitate mai buna a somnului, eficienta somnului (cresterea timpului petrecut dormind in comparatie cu timpul total petrecut in pat), lungirea perioadei de somn (o crestere de 13,4%)..
Explicatiile „magiei” se regasesc in compusii kiwi-ului: antioxidanti si serotonina. 
Oamenii de stiinta abia acum incep sa inteleaga legatura intre un somn mai bun si antioxidanti. Dar se stie ca somnul insuficient scade nivelul de antioxidanti din organism. Reciproca este valabila, dormim mai mult, avem si mai multi antioxidanti.
In cazurile in care vorbim de apnee de somn, vitamina C in catitati mari din kiwi ajuta la depasirea problemelor cardiovasculare asociate acestei tulburari.
Serotonina este un hormon care functioneaza si ca neuotransmitator, fiind implicat intr-o gama larga de procese fiziologice: digestive si cardiovasculare, imbunatatirea memoriei, reglarea apetitului si a dispozitiei. Iar cresterea nivelului de serotonina din organism duce si la cresterea nivelului de melatonina, un alt hormon esential care ajuta la reglarea ritmurilor circadiene, a ceasului nostru intern, adica.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre kiwi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre melatonina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0