Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

La ce este bun spanacul?

La ce este bun spanacul?
de la 2014-05-06
La ce este bun spanacul?

Se crede despre spanac ca este originar din Persia. A ajuns cumva in Nepal si, prin secolul al saptelea, si in China, unde se chema "verdeturi persane". Maurii sunt cei care l-au introdus in Spania in secolul al 11-lea. Nicio alta leguma nu a castigat faima de care s-a bucurat spanacul, mai ales in anii 1960, datorita personajului animat Popeye. Adesea in van, parintii isi incurajeaza copiii sa-si manance spanacul pentru a creste mari si puternici. Si nu se insala prea tare...


Cu putine grasimi si chiar si mai putin colesterol, spanacul este bogat in niacina si zinc, dar si in proteine, fibre, vitamina A, C, E si K, tiamina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si mangan. Cu alte cuvinte, este incarcat de lucruri bune pentru fiecare parte a corpului tau!
Nenumaratii flavonoizi din spanac actioneaza ca antioxidanti pentru a preveni oxidarea colesterolului si a proteja organismul de radicalii liberi, mai ales in colon. Acidul folic din spanac este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular si magneziul ajuta la coborarea tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca spanacul ajuta la mentinerea unei viguroase functii cerebrale, a memoriei si claritatii mentale.
Pentru a retine continutul de fier in timp ce gatesti (putin!), adauga suc de lamaie sau otet.
Reteta sanatoasa: Piure de spanac
Ingrediente:
- 200 ml lapte crud integral
- 60 ml de apa
- 2 catei de usturoi de marime medie
- 1 lingura de unt
- ½ linguri de arorut
- 1 kg de spanac fiert la abur
- 60 g de Parmezan ras
- ¼ linguri de nucsoara
- sare de masa si piper proaspat macinat.
Procedura:
1. Intr-o tigaie de marime medie, amesteca laptele, apa si usturoiul. Incalzeste usor pana incep sa iasa aburi. Lasa acoperit 10 minute, pentru ca usturoiul sa se inmoaie.
2. Topeste untul intr-o alta tigaie medie, la foc mediu.
3. Adauga arorutul si apoi amestecul fiebinte si amesteca pana devine omogen. Pune spanacul si gateste pana se ingroasa sosul si spanacule ste inmuiat, dar inca verde. Cam sase minute cu totul.
4. Pune si branza si asezoneaza cu nucsoara, sare si piper. Serveste imediat.
Reteta este pentru patru portii.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Spune-ne opinia ta despre "La ce este bun spanacul?"



9 - 7 =

Cele mai citite articole

Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...
Este important sa cunoastem ce influenta au asupra sanatatii noastre alimentele acide si alcaline. ...
De multe ori stam de vorba cu persoane care radiaza de fericire, sunt intr-o forma fizica excelenta ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton