Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

La ce poti folosi foile de ceapa

La ce poti folosi foile de ceapa
La ce poti folosi foile de ceapa

De fiecare data cand curatam ceapa pentru mancare, aruncam cojile. Foile de ceapa sunt pline de substante nutritive care ne pot imbunatati sanatatea.


Ceapa este una dintre cele mai sanatoase legume, fiind cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale antibacteriene. Este excelenta pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange, distrugerea celulelor canceroase, consolidarea sistemului imunitar continutul de vitamina C.

Cercetatorii au aratat ca aportul de fibre reduce riscul bolilor cardiovasculare si a bolilor gastro-intestinale, diabetul, cancerul de colon si obezitatea.

Cojile de ceapa sunt de mare ajutor in combaterea infectiilor fungice si bacteriene, a inflamatiilor din organism, chiar si a cancerului.

Numeroase studii au aratat ca previn formarea polipilor. Datorita proprietatilor expectoarante, sunt un bun remediu pentru tratamentul racelilor, alergiilor, congestiei nazale.

Coaja are efect antiseptic si combate tusea seaca. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de coji de ceapa, care se infuzeaza in 200 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10 minute si se consuma caldut.

Cojile de ceapa contin quercitina, un antioxidant puternic care regleaza tensiunea arteriala si previne bolile cardiovasculare. Sunt eficiente persoanelor care sufera de angina pectorala, ateroscleroza, crampe musculare.

Daca aveti acnee, aplicati comprese cu ceai de ceapa. In plus, cojile de ceapa uscate si maruntite ajuta la vindecarea ranilor, eczemelor si taieturilor.

De asemenea, infuzia concentrata este de mare folos pentru ingrijirea parului, lasandu-l matasos. Clatirea parului cu infuzie din coji de ceapa ajuta la cresterea firelor de par.

Sursa: healthyfoodelements.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 8 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "La ce poti folosi foile de ceapa"



9 - 3 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0