Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lamaia verde: top beneficii pentru sanatate si frumusete

de Rebeca Roman la 2021-06-09
Lamaia verde: top beneficii pentru sanatate si frumusete
Lamaia verde (lime) merita consumata cat mai des vara aceasta: nu este doar un ingredient perfect in mancarurile si dulciurile de vara, dar are si nenumarate beneficii pentru sanatate.


Lamaia verde este cunoscuta mai ales ca ingredientul special din preparate exotice precum guacamole (pasta de avocado) sau cocktail-uri racoritoare precum Mojito. Insa este mai mult decat un fruct delicios: specialistii recomanda consumul regulat de lime pentru prevenirea anumitor probleme de sanatate.

Lamaile verzi imbunatatesc digestia - Stiati ca aroma inconfudabila de lime provoaca reflexul de salivare, care ajuta la o mai buna digestie a alimentelor? In plus, aciditatea specifica ajuta la digestia alimentelor grele. adaugati coaja de lamaie verde in preparatele culinare: uleiul esential continut stimuleaza bila.

Lamaile verzi combat diabetul: nivelul ridicat de fibre solubile regleaza procesul de absorbtie al zaharului in sange. Astfel, sunt prevenite scaderile bruste ale nivelului de glucoza. Consumul regulat de lime scade indexul glicemic.

Lamaile verzi sunt aliati utili in lupa cu bolile cardiovasculare: tot datorita fibrelor solubile, scade presiunea arteriala si elimina colesterolul rau. Mai mult, lamaile verzi contribuie la scaderea inflamatiei vaselor de sange, prevenind infarctul.

Consumul de lamai verzi combate ulcerul peptic: vitamina C si flavonoizii continuti au proprietati antioxidante, antibiotice si detoxifiante. De asemenea, vitamina C protejeaza ochii de imabtranirea prematura.

Uleiul esential de lamaie verde este benefic pentru frumusetea pielii: rejuveneaza tesutul cutanat, confera stralucire, combat infectiile, previn ridurile timpurii. In plus, lamaia verde poate fi aplicata extern, pentru exfoliere, vindecarea iritatiilor si combarea matretii.

Consumul de lamai verzi ajuta la ingrijirea gingiilor - Stiati ca principala cauza a problemelor gingivale este lipsa vitaminei C din organism? Lamaile verzi sunt bogate in vitamina C usor asimilabila, dar si in potasiu si flavonoizi, care combat infectiile microbiene si ajuta la vindecarea leziunilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.89 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lime

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulcer

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0