Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legatura dintre ochi si boala Parkinson

de Sunt Fericita la 2018-08-21
Legatura dintre ochi si boala Parkinson
Un nou studiu arata ca boala Parkinson este in stransa legatura cu ochii.


Revista medicala a Academiei Americane de Neurologie a publicat un studiu in care se arata ca subtierea retinei ar putea avea legatura cu pierderea celulelor creierului care controleaza miscarile.
 
Ochii pot denota aparitia bolii Parkinson, intrucat subtierea retinei, care e formata din celule nervoase pozitionate in partea din spate a ochiului, este strans legata de pierderea celulelor care produc dopamina si ajuta la controlul miscarii. 
 
”Studiul nostru este primul prin care s-a demonstrat o legatura intre subtierea retinei si un semn cunoscut al progresiei bolii Parkinson, si anume pierderea celulelor creierului care produc dopamina. De asemenea, am descoperit ca, cu cat retina este mai subtire, cu atat mai severa este boala. Aceste descoperiri ar putea ajuta neurologii sa detecteze boala intr-un stadiu precoce, printr-o simpla scanare a ochilor, inainte sa devina sesizabile problemele in miscare”, spune autorul studiului, Jee-Young Lee, din Coreea de Sud.
 
Studiul a inclus 49 de persoane, cu varsta medie de 69 de ani, care au fost diagnosticte cu boala Parkinson in urma cu 2 ani, dar care nu au inceput inca tratamentul. Acestea au fost comparate cu alte 54 de persoane sanatoase, de aceeasi varsta.
 
Participantilor li s-a facut cate un examen complet la ochi, dar si scanari de inalta rezolutie, care folosesc valuri de lumina pentru a fotografia fiecare strat al retinei. In plus, 28 dintre participantii diagnosticati cu Parkinson au facut si cate o tomografie cu emisie de pozitroni pentru transportul dopaminei, prin care specialistii au masurat densitatea celulelor producatoare de dopamina din creier. Astfel au descoperit ca cei diagnosticati au Parkinson au o retina mai subtire, in special la nivelul a doua straturi interioare din totalul de cinci. De exemplu, un strat al retinei unui bolnav de Parkinson a avut o grosime medie de 35 de micrometri, comparativ cu 37 micrometri la un individ sanatos.
 
In plus, subtierea retinei a fost legata de pierderea celulelor cerebrale care produc dopamina, dar si de severitatea bolii. Cand invaliditatea provocata de boala a fost masurata pe o scara de la 1 la 5, indivizii cu cea mai subtire retina, adica sub 30 de micrometri, au avut un scor mediu de 2, pe cand indivizii cu cea mai groasa retina, adica aproximativ 47 de micrometri, au avut un scor mediu de 1,5.
 
”Sunt necesare studii mai mari si mai complexe pentru a confirma descoperirile noastre si pentru a determina de ce subtierea retinei este legata de pierderea celulelor care produc dopamina. Daca aceasta ipoteza se confirma, boala Parkinson va putea fi tratata mai devreme si tratamentele care ar putea incetini progresia bolii ar putea fi monitorizate mai eficient”, spune Lee.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0