Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lentilele de contact in concediu - un adevarat pericol pentru sanatate. Cum le purtam corect

de Sunt Fericita la 2015-08-06
Lentilele de contact in concediu - un adevarat pericol pentru sanatate. Cum le purtam corect
Multe persoane care poarta ochelari au ales in ultimii ani sa le inlocuiasca cu lentilele de contact. Sunt mult mai practice, nu trebuie sa le porti de grija atunci iti schimbi hainele sau cand intri la dus si iti asigura aceeasi protectie si siguranta precum ochelarii cu dioptrii.


Mai mult decat atat, lentilele de contact sunt folosite de multe ori chiar si de persoanele care nu au dioptrii, care isi doresc sa experimenteze diferite culori ale ochilor. In oricare dintre aceste situatii va aflati, trebuie sa va asigurati ca stiti cum sa va protejati ochii in perioada concediului de vara, cand un fir de nisip sau un strop de apa din piscina pot provoca adevarate probleme de sanatate.

Medicul oftalmolog Beatrice Voiculescu ne arata cum sa purtam lentilele de contact atunci cand mergem la plaja, pentru a  preveni orice risc:

Evita sa inoti cu lentilele de contact pe ochi
"Daca va indreptati catre piscina sau mare cu planuri de inot, lasati-va lentilele de contact acasa daca nu aveti si ochelari de protectie pentru inot de tip goggles. Inotul cu lentile de contact poate duce la infectarea sau iritarea ochilor si chiar la afectiuni mai grave, (cancer corneal) care pot duce ulterior la pierderea vederii", sustine doamna doctor.

Evita contactul lentilelor cu orice fel de sursa de apa (robinet, cada, dus, piscina, jacuzzi, apa marii sau lacuri)
"Indiferent ca vorbim de apa proaspata sau de o piscina cu apa clorurata, apa contine microorganisme si agenti patogeni pe care clorul nu le elimina, si care pot cauza deteriorarea corneei, infectii sau ulcer", subliniaza specialistul.

Nu conteaza daca este apa proaspata, de izvor, sau apa din piscina, care contine clor. Apa contine tot felul de microbi si virusi care se pot atasa de lentila. Acestia pot infecta si inflama corneea, lucru ce poate duce la pierderea vederii sau chiar la nevoia de transplant de cornee.

Protejeaza-te de Acanthamoeba si alte bacterii
Ochelarii  vor impiedica apa sa intre in ochi si sa ia contact cu lentila.

"Aproape toate lentilele de contact folosite astazi sunt lentile moi. Acestea sunt poroase si permit atat substantelor chimice, cat si bacteriilor sa se depuna pe interiorul lentilei si sa preseze pe suprafata ochiului, cauzand infectii si iritatii puternice".

Acanthamoeba este bacteria cea mai periculoasa. Aceasta amoeba microscopica traieste in mediul inconjurator, atat pe sol si in praf, aparatele de aer conditional si umidificatoare, cat si in sursele de apa proaspata, lacuri, mlastini, izvoare fierbinti, bai fierbinti si in bazine de inot.

"Atat apa din piscina, cat si apa proaspata pot face ca lentila sa se contracte pe ochi si sa produca iritatii puternice", avertizeaza doamna doctor.

Scoate lentilele imediat dupa ce ai inotat si dezinfecteaza-le in solutia speciala timp de 24 de ore
Daca hotarasti sa-ti asumi riscul de a inota cu lentilele de contact pe ochi,  lentilele de contact zilnice te pot salva – ele sunt create pentru a fi purtate cateva ore si aruncate imediat ce nu mai este nevoie de ele, dupa sesiunea de inot.

Daca porti lentile de contact lunare, imediat dupa ce ai iesit din apa treci la dezinfectarea lentilei in solutia speciala de curatare. Aceasta trebuie lasata la curatat suficient timp cat solutia sa actioneze si sa o curete de toate impuritatile cu care ar fi putut lua contact pe durata inotului.

"Curatarea completa a lentilei in solutie speciala ar elimina complet riscul ca aceasta sa absoarba bacterii si sa infecteze ochiul", sustine doamna doctor.

Alterneaza cu o a doua pereche de lentile de contact, sau cu ochelari de vedere
Pentru a evita disconfortul si a te bucura in voie de timpul petrecut la piscina, poti folosi o a doua pereche sau chiar ochelarii de vedere pe durata curatarii lentilelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lentile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lentile de contact

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0