Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Liderii europeni analizeaza introducerea unui program de garantii pentru a sustine bancile

Liderii europeni analizeaza introducerea unui program de garantii pentru a sustine bancile
Liderii europeni analizeaza introducerea unui program de garantii pentru a sustine bancile si pentru a facilita accesul institutiilor de credit la finantare, potrivit unui document pregatit de ministrii de Finante pentru summitul sefilor de state si guverne din UE si obtinut de Reuters.


Bancile europene au dificultati in a se imprumuta, ca urmare a ingrijorarilor, mai ales pe pietele monetare din SUA, referitoare la impactul unei intrari a Greciei in incetare de plati. Capitalizarea bancilor europene a scazut cu aproximativ o treime incepand din luna iulie.

Propunerea, care prevede si noi reglementari privind capitalul bancilor, prezinta trei posibile variante pentru a ajuta bancile europene prin garantarea imprumuturilor pe termen mediu si lung de pe piata interbancara.

Primul scenariu vizeaza reintroducerea unor programe de suport nationale, similare celor folosite de guverne in urma crizei bancare declansate de falimentul Lehman Brothers.

Al doilea prevede "agregarea garantiilor nationale" sub coordonarea organismului european de supraveghere bancara.

Varianta a treia ar fi "o agregare mai structurata a modelului garantiilor", in fapt o concentrare a tuturor programelor nationale de sprijin intr-o facilitate europeana.

Potrivit documentului obtinut de Reuters, o astfel de propunere ar putea fi realizata prin "adunarea anumitor resurse intr-un vehicul comun, in timp ce partea cea mai mare a cheltuielilor revine statelor".

Banca Europeana pentru Investitii "si-a exprimat disponibilitatea de a infiinta un atfel de vehicul, caruia sa-i ofere sprijin operational si administrativ", se arata in document.

Planul prevede consolidarea bancilor pe doua niveluri, prin recapitalizari si garantii pentru finantari.

Chair daca documentul prezinta trei optiuni, este posibil ca niciuna dintre acestea sa nu fie acceptata de liderii europeni, care pot negocia o combinatie intre variantele propuse de ministrii de Finante.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre europene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre garantii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre program

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0