Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa de vitamine poate fi citita pe fata! Iata semnele la care sa fii atenta!

de Viorica Ghinea la 2021-10-21
Lipsa de vitamine poate fi citita pe fata! Iata semnele la care sa fii atenta!
Daca asociai pana acum lipsa de vitamine doar cu scaderea nivelului de energie, afla ca are si alte efecte asupra organismului tau. Cel mai important dintre acestea este ca corpul tau devine mai slab in fata atacurilor virusurilor. Ca sa previi imbolnavirea, fii atenta la semnele pe care le transmite chipul tau atunci cand te confrunti cu o deficienta de vitamine. Descopera-le mai jos!


Pielea pala, un semn clar ca ai lipsa de vitamine


Pielea lipsita de culoare este unul dintre primele simptome cu care te poti confrunta daca ai o lipsa de vitamine. Fii atenta la acest semn in special daca pana acum nu ai avut tenul pal. Este un semnal pe care ti-l transmite organismul, asa ca trebuie sa tii cont de el, pentru ca poate sa indice o carenta de vitamina B12. Alte simptome pe care le vei simti in acest caz sunt oboseala si deprimarea. Pentru a restabili nivelul, consuma mai multa carne si fructe de mare.

Parul degradat, un semnal de alarma al organismului


Inca un semn la care trebuie sa fii atenta este parul uscat, lipsit de stralucire. Acest simptom ar putea sa indice o carenta de vitamina B7, cunoscuta si sub denumirea de biotina. Ca sa cresti nivelul acesteia in organism, mananca mai des peste, ciuperci si fructe.


Pungile aparute la ochi, un simptom pe care sa nu il treci cu vederea


Bineinteles, pungile ar putea sa apara la ochi din cauza faptului ca nu te-ai odihnit corespunzator in ultimele nopti. Dar prezenta acestora mai mult timp pe chipul tau poate sa indice si o carenta de iodina. Cea mai importanta sursa o reprezinta sarea cu iod, dar poti sa procuri aceasta substanta si din fructe de mare, lactate si chiar paine.

Buzele fara culoare indica o lipsa de vitamine


Daca ai o lipsa de vitamine in corp, buzele tale pot sa devina pale. De obicei, acest semn indica o carenta de fier. Alte simptome la care sa fii atenta sunt presiunea arteriala scazuta si senzatia de rece in corp. Ca sa acoperi aceasta carenta, tot ce trebuie sa faci este sa consumi mai multa carne rosie si sa renunti pentru o perioada scurta la alimentele cu continut ridicat de calciu.

Sangerarea gingiilor nu trebuie tratata cu indiferenta


Multi oameni trateaza cu indiferenta faptul ca le sangereaza des gingiile, insa aceasta ar putea sa reprezinte modalitatea organismului de a-ti spune ca ai o lipsa de vitamine. In acest caz ar putea sa fie vorba despre o deficienta de vitamina C, care poate conduce la scaderea imunitatii, dureri musculare si probleme ale cavitatii bucale. Consuma mai des fructe citrice, catina, macese si ardei rosii.


Recunosti aceste semne pe chipul tau? Acestea pot sa indice o lipsa de vitamine, asa ca nu ar trebui sa amani vizita la un specialist. Acesta te va indruma sa iti faci analizele de sange necesare si iti va recomanda o dieta bogata in substantele de care organismul tau are nevoie.


Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.34 din 5 - 51 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine esentiale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deficienta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0