Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Lista neagra a alimentelor din comert. Carnatii si salamul

Lista neagra a alimentelor din comert. Carnatii si salamul
Lista neagra a alimentelor din comert. Carnatii si salamul

Carnatii si salamul se aseamana mult din punct de vedere al compozitiei. Ca si prejudicii aduse sanatatii, carnatii si salamul se inscriu in aceeasi categorie cu parizerul si pateul din carne. In privinta aditivilor periculosi folositi, ca si la pateu si parizer, gasim nitrit sau/si nitrat de sodiu, monoglutamat de sodiu si carmin (acid carminic, E120). Carminul (colorant rosu) este prezent, aici, in concentratii mai mari decat in pateu si parizer, devenind periculos. Carminul este neurotoxic, crescand riscul/amplificand evolutia unor maladii precum Alzheimer si Parkinson. Sub aspectul nutrientilor, avem, din nou, dezechilibrul dat de cantitatea mare de grasimi (saturate) in raport cu proteinele in cantitate redusa. Fata de parizer si pateu, salamul si carnatii nu contin colagen in exces, dar locul sau este luat de grasime, care este mai nociva. Ca o “inovatie distructiva” specifica anumitor salamuri si mai ales carnati merita sa mentionam afumarea, responsabila de “imbogatirea” produselor cu noi substante toxice (alaturi de aditivi). Produsele afumate afecteaza in special ficatul, inima si rinichii. Fata de parizer si pateu, potentialul cancerigen al salamului si carnatilor afumati este crescut prin afumare. Carnatii au un plus de nocivitate fata de alte preparate din carne din cauza faptului ca trebuie prajiti (evident, daca vorbim despre carnatii “clasici”). Prajirea lor da nastere unor grasimi trans, si mai nocive decat cele saturate. Carnatii devin, astfel, un “cocteil exploziv” de grasimi saturate si grasimi trans, potentialul distructiv asupra sistemului cardiovascular fiind extrem de ridicat. De asemenea, la carnatii afumati avem combinatia cancerigena “perfecta”, suprema in randul alimentelor: aditivi cancerigeni, grasimi saturate si mai ales grasimi trans, plus toxine rezultate in urma procesului de afumare. Recomandarea noastra este simpla: eliminati din alimentatie atat carnatii, cat si salamul (daca inca folositi aceste “alimente”). Carnatii sunt mai nocivi decat salamul, dar ambele alimente trebuie evitate.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi saturate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi trans

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carnatii

Spune-ne opinia ta despre "Lista neagra a alimentelor din comert. Carnatii si salamul"



1 + 1 =

Cele mai citite articole

Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Modelele de la Victoria’s Secret sunt invidiate si admirate deopotriva pentru silueta zvelta pe ...
Catina cu miere este considerata cea mai buna reteta pentru sanatate. Combinatia de substante din ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0