Este clar: daca am spus “Lista neagra”, ma refer la alimente pe care ati face bine sa nu le consumati deloc.
De ce am pus pateul din carne pe aceasta “lista neagra”?
In primul rand, este vorba despre aditivii continuti. Pateurile sunt, in general, pline de aditivi, dintre care 2 foarte nocivi: nitrit de sodiu (E250) si glutamat monosodic (E621).
E250 are potential cancerigen ridicat, poate provoca alergii si afectiuni ale tiroidei. Este contraindicat tuturor, dar in mod special copiilor.
E621 este un neurotoxic puternic, poate perturba ritmul cardiac si poate provoca astm.
In al doilea rand, pateul din carne este, de fapt, pateu din... grasime. Mai precis, din slanina. In marea majoritate a cazurilor, continutul de grasimi al pateului este de peste 50%, de multe ori atingand 75% sau chiar 80%. Este vorba, fireste, despre grasimi saturate, extrem de daunatoare sistemului cardiovascular, mai ales in aceste cantitati. Continutul de proteine al pateului este (de multe ori cu mult) sub cel al carnii gatite in casa. Proteinele sunt, de asemenea, mai putine decat cele din muschiul file ori sunca presata.
Recomandare: daca va este pofta de pateu din carne, preparati-l in casa ori, daca nu, renuntati sa consumati.
Este pateul vegetal mai putin nociv?
Pateul vegetal contine si el aditivi foarte nocivi (dintre care glutamatul monosodic este nelipsit).
Sub aspectul aditivilor folositi, este practic la fel de periculos ca pateul din carne.
In privinta nutrientilor, pateul vegetal contine mult mai putine lipide. Acestea sunt inlocuite cu amidonul, care, chiar daca nu este indicat in cantitati mari, nu reprezinta un pericol. Pe de alta parte, cantitatea de proteine din pateul vegetal este de obicei si mai mica decat cea din pateul din carne, uneori chiar neglijabila.
Recomandare: nu consumati pateu vegetal decat daca este bio, fara aditivi si cu soia nemodificata genetic (asa ceva se gaseste, mai greu, la unele plafare sau, uneori, la hipermarket). Cititi eticheta pentru a vedea concentratia de proteine. Proteinele vegetale (din soia etc.) sunt de calitate mai slaba, insa pateul vegetal fara aditivi si continand soia nemodificata genetic (trebuie sa scrie pe eticheta acest lucru, cea modificata genetic creste riscul de cancer) este o alegere sanatoasa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei
In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
Sunt FericitaRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"