Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri inspaimantatoare pe care stresul le face corpului tau

Lucruri inspaimantatoare pe care stresul le face corpului tau
Stim ca un pic de stres este bun pentru noi, dar sa te simti continuu presat, anxios, innebunit poate duce la efecte periculoase asupra organismului. Citeste mai jos cateva din pagubele pe care stresul ni le aduce.


Alimenteaza cancerul, spun studiile pe animale
Un studiu recent efectuat de Universitatea Wake Forest a demonstrat ca stresul ajuta celulele canceroase sa supravietuiasca tratamentului anticancer. 
Studiul a avut ca subiecti soareci supusi stresului prin expunerea la mirosul pradatorului. Cand soarecii erau stresati, medicamentul anticancer administrat era mai putin eficient in omorarea celulelor canceroase, tocmai datorita adrenalinei secretate.
Micsoreaza creierul
Chiar si in cazul oamenilor sanatosi, momentele stresante pot sa le afecteze creierul, sugereaza un nou studiu al Universitatii Yale.
Cercetatorii au raportat ca situatiile stresante, cum ar fi un divort sau concedierea, micsoreaza creierul, reducand materia cenusie in zonele conectate cu functiile emotive si psihologice. Acest lucru este important, pentru ca schimbarile la nivelul materiei cenusii pot semnala viitoare probleme psihiatrice, avertizeaza cercetatorii.
Imbatranesc copiii prematur
Presiunea extraordinara pe care o experimenteaza un copil cand este expus violentei poate duce la imbatranirea prematura a propriilor celule, conform unei cercetari publicate in revista Molecular Psychiatry. 
Studiul, care a urmarit 236 de copii din Anglia si Tara Galilor cu varste intre 5 si 10 ani, a aratat ca cei agresati sau care au fost martori ai unor acte violente au teleomeri mai scurti – semn ca imbatranesc mai repede.
Poate afecta genele copiilor nostri
Efectele stresului asupra genelor unei persoane sunt mostenite de la o generatie la alta, conform unui recent studiu al Universitatii Cambridge. 
Accentueaza simptomele depresive
Un studiu pe soareci arata ca stresul poate juca un rol important in dezvoltarea depresiei.
Cercetatorii americani de la Institutul National de Sanatate Mentala di SUA au desfasurat cateva experimente pe soareci, pentru a vedea cum le afecteaza stresul comportamentul. Au aflat astfel ca stresul este legat de comportamente depresive (soarecii au renunta sa mai inoate pentru a ajunge la mancare). 
Face ca raceala sa fie mai puternica
Daca ai suspectat mereu ca stresul te imbolnaveste, nu ai gresit. Cercetarile arata ca stresul afecteaza sistemul imunitar. Raceala trece si mai greu, fiindca, din cauza stresului, creste nivelul de cortizol, care influenteaza procesele inflamatorii ale corpului. Celulele imunitare nu raspund cortizolului si, in acelasi timp, sunt expuse unui virus care creeaza un raspuns inflamatoriu. Dar organismul nu are mecanismul care-i permite sa inchida raspunsul inflamatoriu, cel care se manifesta cu simptomuri de raceala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0