Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit

de Camelia Diaconu la 2018-09-04
Lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit
Sunt o multime de factori externi care ne afecteaza starea de spirit si sanatatea emotionala. Pe multi dintre ei ii putem controla, gestionand mult mai bine lucrurile care ne inconjoara. Pana la urma, fericirea este o alegere, pe care ne-o asumam si pentru care lucram in fiecare zi. Iata cateva lucruri importante, pe care le facem cu totii, dar fara sa stim ne ruineaza fericirea.


Depresia, nefericirea, dezechilibrul emotional sau vulnerabilitatea sunt doar cativa dintre factorii care ne influenteaza intr-un mod negativ. Nivelul de stres il putem controla, insa de multe ori nu stim cum sa ajungem in punctul in care sa ne gestionam propriile emotii. Asadar, iata care sunt lucrurile pe care le facem in mod involuntar, dar care ne afecteaza si nu ne lasa sa ne masuram cu adevarat fericirea.
 
Gelozia. Fie ca vorbim despre gelozia pe succesul celul din jur sau gelozia intr-o relatie de cuplu, de fapt, aceasta gandire nu ne lasa sa vedem care este fericirea cu adevarat. Nu este sanatos sa te compari cu situatia nimanui si nici sa gandesti cu invidie viata care pare perfecta a altora. Cel mai important este sa iti multumesti pentru ceea ce ai si sa constientizezi adevarata ta valoare.
 
Frica. Teama unui nou inceput, frica unui esec sau teama de a iesi din propria zona de confort sunt factorii care ne influenteaza negativ fericirea. Frica nu face altceva decat sa ne limiteze trairile pe care ni le dorim cu adevarat, asa ca, daca iti doresti ceva cu adevarat, atunci lupta si nu mai sta pe ganduri.
 
Controlul. Dorinta de a controla tot ce se afla in viata ta nu va face altceva decat sa te streseze si sa iti afecteze sanatatea. Nu poti sta in permanenta sa verifici fiecare actiune din viata ta, mai ales ca de multe ori viata este spontana si te pune in fata unor situatii concrete, fara prea mult timp de asteptare. Incearca sa fii fericit fara sa iti controlezi partenerul si renunta la gandul ca trebuie sa le dovedesti celorlalti lucruri despre tine.
 
Perfectiunea. Cand vrem sa atingem perfectiunea, ne stresam atat de mult incat uitam sa apreciem lucrurile pe care le dobandim cu adevarat. Daca iti doresti sa ai parte de mai multe, atunci lupta sa iti vezi visul cu ochii, insa nu uita sa te bucuri pentru ceea ce ai. Nu crede latura fericita pe care o vezi doar in public a oamenilor din jurul tau, pentru ca, de fapt realitatea este cu totul alta.
 
Relatiile toxice. Chiar daca este greu sa accepti, o relatie in care esti nefericit este una extrem de toxica pentru sanatatea organismului. Stim ca este greu sa accepti si sa te rupi de tot, insa, timpul iti va demonstra ca ai facut cea mai buna alegere. Schimbarile vin cu un rost, iar lucrurile bune vin mereu oamenilor care stiu sa astepte!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0