Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care copilul tau adolescent NU ti le va spune

Lucruri pe care copilul tau adolescent NU ti le va spune
Vrei sa stii ce gandeste cu adevarat copilul tau adolescent? Varsta rebeliunii si a experimentarii, adolescenta este o perioada destul de dificila, iar multi parinti se simt coplesiti atunci cand trebuie sa isi tina in frau odraslele. Este posibil ca adolescentul tau sa evite sa iti spuna urmatoarele lucruri.


Are nevoie de intimitate
Adolescentii urasc faptul ca nu le este respectata intimitatea. Pentru a-i demonstra adolescentului ca il respecti dreptul la intimitate, evita sa umbli prin lucrurile sale personale. Poti face exceptii doar atunci cand suspectezi ca ceva este in neregula sau ca acesta te minte. Nu porni de la premisa ca toti adolescentii sunt mincinosi si rebeli.
Uneori, vrea doar sa il asculti cu atentie
De multe ori, adolescentul se fereste sa iti spuna anumite lucruri deoarece se teme ca ii vei face reprosuri. Intelege faptul ca nu trebuie sa incerci sa ii rezolvi toate problemele, ci uneori trebuie doar sa il asculti cu atentie. Nu interveni in viata lui si nu il bombarda cu sfaturi.
Este posibil sa aiba prieten/a, chiar daca tu nu ii dai voie
Incearca sa adopti o atitudine mai relaxata cu privire la acest subiect. Altfel, adolescentul se va intalni cu prietenul sau prietena pe furis. Permite-i sa mearga la intalniri, altfel o va face, dar pe la spatele tau.
Este posibil sa nu iti spuna cand ia o nota proasta
Uneori, adolescentii evita sa le spuna parintilor ca au luat note proaste, de teama ca vor fi pedepsiti. Nu trebuie sa exagerezi cu reprosurile: doar pentru ca a obtinut o nota proasta, asta nu inseamna ca adolescentul tau nu este inteligent sau ca nu mai studiaza. Se poate intampla oricui, iar astfel de mici scapari ar trebui trecute cu vederea.
Uraste cand il faci tap ispasitor pentru greselile fratilor mai mici
Chiar daca ai tendinta sa fii mai aspru cu cei mai mari si mai indulgent cu cei mai mici, este important sa iei in considerare circumstantele, nu doar varsta copiilor. Toti copiii tai te vor respecta mai mult daca esti corect si rezonabil.
Isi doreste sa ii acorzi circumstante atenuante din cand in cand
Nu iti dojeni copilul cand este deja suparat si trist. Calmeaza-te inainte de a purta o discutie cu acesta si evita tipetele si amenintarile. Ofera-ti cateva minute de ragaz si vei capata o cu totul alta perspectiva asupra lucrurilor. Nu reactiona impulsiv cand vine vorba de educatia copilului tau.
Isi doreste sa ai mai multa incredere in el/ea
Nu crede tot ce ti se spune si nu iti acuza adolescentul de ceva pana nu ai dovezi concrete. Daca acuzatiile sunt nefondate, vei pierde increderea copilului tau si il vei incuraja chiar sa fie nesincer cu tine. Ai incredere in copilul tau pana cand  ti se dovedeste contrariul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adolescenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0