Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mananci pe fond nervos? Invata cum sa depasesti aceasta afectiune

de Camelia Diaconu la 2023-12-29
Mananci pe fond nervos? Invata cum sa depasesti aceasta afectiune
Pentru ca suntem in permanenta stresati, iar aglomeratia zilnica ne ocupa tot timpul, de cele mai multe ori ajungem sa ne refugiem in activitati, care sunt placute pe moment, dar complet nesanatoase pe termen lung. Mancatul pe fond nervos este una dintre cele mai intalnite cauze ale obezitatii din ziua de azi. Suntem mult prea ocupati sa ne dam seama ca am inceput sa mancam mai mult decat este nevoie, nu de foame, ci de nervi sau stres in exces.


Mancatul pe fond emotional sau mancatul compulsiv, asa cum mai este cunoscuta afectiunea alimentara moderna, are vindecare, cel mai important este sa constientizezi ca a devenit o problema, care nu suporta amanare. Asa ca, iata ce iti recomandam sa faci pentru a scapa de acest obicei. 
 
Ia-ti timp si bucura-te de fiecare masa. Suntem grabiti, mancam pe fuga pentru a ne intoarce la treburile zilnice. Din cauza faptului ca nu ne alimentam cum trebuie, in scurt timp ni se face foame din nou. Ei bine, pentru a te asigura ca ii oferi organismului cantitatea corecta de mancare de care are nevoie, mesteca incet, respire corect si savureaza-ti mancarea. Pentru a-i transmite stomacului informatii de la nivelul creierului, ai nevoie de o stare de liniste si calmitate. Respectand acesti pasi la fiecare masa, vei realiza ca nu vei mai manca atat de mult, te vei bucura de fiecare portie de mancare, savurand fiecare ingredient. 
 
Nu te grabi sa mananci. Pofta prea mare poate fi o cauza a durerilor de stomac ulterioare. Daca mananci cu pofta, automat mananci repede, iar grabindu-te, nu ii vei oferi timp stomacului sa digere alimentele primate. Mananca incet si cu siguranta vei ajunge la senzatia de satietate cu mult mai repede decat te asteptai. 
 
Pastreaza aceasta regula si atunci cand mananci dulce. Cu atat mai mult, desertul trebuie savurat pana la ultima bucatica. Avand in vedere ca dulciurile contin cantitati de zahar in exces, mananca-le incet pentru a te asigura ca savurezi fiecare aroma. Mai ales ca nu le mananci atat de des.
 
Asigura-te ca mananci doar alimente sanatoase. Stim ca tentatiile sunt mari si de multe ori cadem prada alimentelor procesate, care nu ne fac deloc bine. Insa, pentru un stil de viata sanatos, corpul tau are nevoie de nutrienti, vitamine si proteine. Incearca sa iti mentii echilibrul alimentar, consumand doar alimentele de care ai nevoie, fara sa faci alte excese. Daca iti obisnuiesti organismul cu un stil de viata, acesta nu iti va cere alte alimente interzise. 
 
Obisnuieste-te sa faci miscare. Chiar daca nu intotdeauna ai o dispozitie buna, miscarea te va ajuta sa te relaxezi, sa te rupi de grijile cotidiene si sa depasesti senzatia de foame emotionala. Antreneaza-ti creierul sa nu se mai gandeasca numai la mancare, ci la alte activitati relaxante pe care le-ai putea face. Iesi in parc sa te plimbi, mergi si viziteaza-ti cea mai buna prietena, citeste o carte sau mergi la un salon de ingrijire corporala pentru un mic rasfat. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0