Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Mancare de fasole verde cu usturoi

Mancare de fasole verde cu usturoi
Mancare de fasole verde cu usturoi

Fasolea verde se digera foarte usor si este ideala in curele de slabire. Este o sursa excelenta de fier, mineral important pentru toate functiile organisului. Mai contine potasiu si vitamine din complexul B si de aceea nutritionistii recomanda persoanelor cu deficit de fier sa consume cat mai des acest aliment.


Fasolea verde cu usturoi este o mancare usoara si hranitoare, deosebit de bogata in nutrienti, ce poate fi pregatita in orice anotimp (se pot folosi pastai proaspete, la conserva sau congelate, rosii proaspete sau conservate).
In plus, este o mancare ideala pentru cei care tin post. Fasolea verde se mai poate consuma si sub forma de salata, cu usturoi si tarhon. Afla cum se prepara salata de fasole verde!
Manganul din compozitia sa atenueaza simptomele osteoporozei, vitamina A regleaza nivelul de colesterol in organism, iar vitamina K ajuta la regenerarea celulelor si intarirea oaselor.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 4 rosii;
- 4 catei de usturoi;
- o legatura de marar sau patrunjel;
- sare si piper.
Mancare de fasole verde cu usturoi - mod de preparare
Pastaile bine spalate, curatate de ate si taiate de codite se rup in bucati potrivite (de 3-4 cm) si se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce au fiert se scurg bine de apa si se pun intr-un bol.
Daca se foloseste fasole din conserva, se scurge lichidul si se spala sub jet de apa rece.
Separat, intr-o tigaie se caleste ceapa tocata solzisori. Se adauga morcovul ras, fasolea verde, rosiile taiate cubulete si 1-2 cani de apa. Se acopera cratita cu un capac si la lasa sa fiarba la foc mediu pentru cca. 25 de minute, pana scade sosul.
Pentru aroma, adaugam usturoiul pisat. Inainte cu 5 minute de a stinge focul, o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mancarea de fasole verde cu usturoi se serveste calda, iar deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete cu usturoi

Spune-ne opinia ta despre "Mancare de fasole verde cu usturoi"



7 - 3 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Produsele de machiaj au devenit in ultima perioada la fel de indispensabile precum hainele. Nu ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton