Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Mancare de urzici cu usturoi

Mancare de urzici cu usturoi
Mancare de urzici cu usturoi

Urzicile stimuleaza metabolismul, il vitaminizeaza si remineralizeaza. Sunt excelente pentru o cura de primavara!


Urzicile revitalizeaza organismul prin continutul de vitaminice (A, B, C, K), minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu, siliciu), proteine, glucide.

Nu ar trebui sa lipseasca primavara din alimentatia noastra, ele avand numeroase beneficii pentru sanatate: combat anemia, detoxifiaza organismul, ajuta la secretia bilei, amelioreaza afectiunile renale si circulatorii si lista nu se opreste aici.

Zeama in care se fierb, inainte de a fi gatite este foarte bogata in vitamina C, prin urmare se poate bea in loc de ceai.

Ingrediente:

- 1 kg urzici;
- 4 catei de usturoi;
- o ceapa mare;
- 2 linguri faina;
- sare si piper.

Curatam si spalam bine urzicile, apoi le fierbem in doi litri de apa. Dupa 10 minute le scurgem de apa, le lasam sa se raceasca si le tocam marunt.

Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie. Dupa ce s-a rumenit, punem doua linguri de faina si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase.

Completam cu o jumatate de litru de zeama (in care au fiert) si, dupa cateva minute, adaugam urzicile tocate. Cu 5 minute inainte sa stingem focul, condimentam cu sare, piper si usturoi.

Servim cu mamaliguta.
Pofta buna!

Foto: www.brighthealing.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete cu usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre urzici

Spune-ne opinia ta despre "Mancare de urzici cu usturoi"



8 - 5 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0