Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mancarea bio? Este mai sigura? Mai bogata nutritiv?

Mancarea bio? Este mai sigura? Mai bogata nutritiv?
Odata se gasea numai in magazinele naturiste, insa mancarea organica se gaseste acum si in marile lanturi de supermarketuri. Pe de o parte, ai marul crescut in conditii conventionale. Pe de alta, ai marul organic. Ambele sunt tari, stralucitoare si rosii. Amandoua iti dau fibre si vitamine, ambele sunt lipsite de grasimi, sodiu si colesterol. Pe care sa-l alegi?


Marul crescut in conditii conventionale costa, in general, mai putin, dar cel organic este oare mai sigur si mai bogat nutritiv? Afla care este adevarul inainte de a merge la cumparaturi.
Agricultura conventionala vs agricultura organica
Cuvantul „organic” se refera la modul in care fermierii cresc si proceseaza produsele agricole, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, produsele lactate si carnea. Practicile agriculturii organice sunt create pentru a incuraja consevarea solului si a resurselor de apa si pentru a reduce poluarea. Fermierii care produc culturi organice nu folosesc metode conventionale de fertilizare, de control al semintelor si de prevenire a bolilor la animale. De exemplu, in loc sa utilizeze subtsante chimice care ucid buruienile, fac rotatii sofisticate de culturi si imprastie mulci sau balega pentru a tine buruienile la distanta.
Iata cateva diferente cheie dintre agricultura conventionala si cea organica:
Agricultura conventionala:
- foloseste fertilizatori chimici pentru a promova cresterea plantelor;
- aplica erbicide sintetice pentru a face fata buruienilor;
- le dau animalelor antibiotice, hormoni de crestere si medicamente pentru a preveni imbolnavirea si pentru a accelera cresterea.
Agricultura organica:
- foloseste fertilizatori naturali, cum ar fi balega sau compozitul, pentru a hrani solul si plantele;
- aplica pesticide din surse naturale; folosesc ajutorul insectelor si al plantelor;
- foloseste compusi produsi de mediu pentru a csapa de buruieni; roteste culturile;
- animalele sunt hranite organic si au acces la spatii deschise; foloseste masuri de preventie pentru a minimiza riscul imbolnavirilor: dieta echilibrata, curatenie in spatiile de crestere etc.
Mancarea organica: este mai bogata nutritiv?
Raspunsul nu este clar. Un studiu recent a trecut in revista articolele stiintifice din ultimii 50 de ani privind continutul nutritiv al mancarurilor organice si al celor conventionale. Concluzia: sunt comparabile din punct de vedere al continutului nutritiv. Cercetarile continua.
Exista mai multi factori care influenteaza decizia de a cumpara produse organice. Unii le aleg pentru ca le place gustul. Altii evita pesticidele, conservantii si vor sa protejeze mediul.
Dar produsele organice sunt mai scumpe si asta din cauza practicilor agricole mai costisitoare. Pentru ca fructele si legumele organice nu sunt tratate cu conservanti, se strica mai repede. Si nu au un aspect perfect, variind in termeni de culoare si marime. 
Tu ce alegi?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta echilibrata

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0