Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mancarea poate fi colorata sanatos cu...

Mancarea poate fi colorata sanatos cu...
Vrei, bineinteles, sa inlocuiesti colorantii sintetici cu unii naturali, pentru ca mancarea ta sa fie sanatoasa. Culoarea este o insusire a calitatii senzoriale a unui produs alimentar. Perceptia vizuala intensifica gustul si nu este deci de mirare ca vrei sa ai mereu un curcubeu in farfurie.


Daca te dai in vat dupa prajituri cu blaturi in multe nuante, solutia la care trebuie sa apelezi este folosirea colorantilor naturali extrasi direct din legume si fructe. Poate ca nu sunt intotdeauna la fel de stralucitori ca aceia artificiali, dar sunt cu siguranta mai sanatosi. Cand ii folosesti, vei avea nevoie de o cantitate mai mare, de obicei dubla, fata de cea indicata de reteta pentru coloranti artificiali. Redu un pic si cantitatea de lichide in reteta sau sa adaugi mai multe ingrediente uscate, caci colorantii naturali sunt mai aposi.
Pentru a obtine coloranti naturali, poti fierbe alimentul (leguma sau fruct) si sa folosesti lichidul in care a fiert sau poti face un suc din alimentul ales sau un piure pe care sa il strecori printr-o sita deasa.
Iata mai jos si cateva culori pe care le poti obtine usor, chiar la tine acasa:
- Rosu – zmeura 
Decongeleaza zmeura inghetata si fa un piure fin din ea. Pentru a scapa de seminte paseaza piureul printr-o sita deasa si foloseste sucul extras drept colorant.
- Roz – sfecla rosie 
Coace sfecla sau fierbe-o. Apoi poti sa o transformi in suc sau sa o faci piure. 
- Portocaliu – morcovi 
Fa un suc de morcovi sau un piure din morcovi fierti. Daca alegi varianta piureului, pentru ca este ca o pasta, adauga o lingurita de apa ca sa il poti strecura usor prin sita.
- Galben – portocala
Sucul de portocale proaspat stors va fi perfect in retetele in care ai nevoie de o nuanta puternica de galben.
Truc: Foloseste, pentru rezultate senzationale, o baza alba: spuma de albus, glazuri pe baza de unt etc. In plus, unele dintre legumele sau fructele alese pot adauga si un strop de aroma in reteta. Ai deci grija la cantitatea de colorant si la felul de mancare preparat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume si fructe

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0