Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mancarurile si salatele sunt mai gustoase cu legume romanesti. Afla de ce

Mancarurile si salatele sunt mai gustoase cu legume romanesti. Afla de ce
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, recomanda romanilor sa consume legume romanesti si nu din alte tari, cum ar fi Olanda, pentru ca produsele romanesti sunt cultivate dupa metode traditionale.


"Ar trebui ca tinerii care stau astazi pe la portile Olandei, de exemplu, si unde oricum nu sunt acceptati, sa se intoarca inapoi acasa, sa se apuce de legumicultura. In loc sa consumam legume din Olanda, putem sa consumam legume romanesti. Asa cum ei nu ne vor in Schengen la ora actuala, asa si noi ar trebui sa refuzam legumele lor. Pentru ca noi putem produce legume romanesti. Nu exista rosie sau castravete mai bun sau mai gustos decat cel produs in Romania intr-un mod natural, nu pe substrat, nu pe sisteme intensive, ci asa cum il faceti dumneavoastra, pe pamant', a declarat joi Fuia.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, s-a intalnit joi cu legumicultorii din comuna Matca, jud. Galati (sud-estul tarii) si a participat la o dezbatere privind cultura protejata a legumelor, alaturi de profesori universitari de la Academia de Åžtiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti' si de specialisti in legumicultura.

Stelian Fuia a spus ca manifestarea a fost organizata la Matca pentru ca aceasta localitate poate fi considerata o adevarata capitala a legumiculturii romanesti.

"Daca exista undeva un bazin, o capitala pentru legumicultura, aceasta este Matca. Nu exista un bazin mai important cu culturi de legume protejate decat Matca. Åži daca cineva vrea sa invete ce inseamna cultura protejata, ar trebui sa vina la Matca. Legumicultorii de aici ar trebui sa invite agricultorii si sindicatele din agricultura sa vina in schimb de experienta. Sa vada ce inseamna preocupare si implicare in agricultura, in familie. Aici, in Matca, am vazut cum intreaga familie este implicata in activitate. De la copilul care merge la scoala, pana la pensionari, toti sunt implicati in legumicultura si este un exemplu de urmat de multe alte localitati', a afirmat Fuia.

Ministrul a mai spus ca a angajat un consilier pe legumicultura din comuna Matca, in persoana lui Mircea Croitoru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume Matca, un om care 'saptamanal, sta pe capul meu cu problemele din legumicultura'.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romanesti

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0