Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manualele digitale afecteaza sanatatea copiilor

de Ana-Maria Tudor la 2015-02-05
Manualele digitale afecteaza sanatatea copiilor
Aveti copii in invatamantul primar? Stiati ca digitalizarea invatamatului le poate afecta dezvoltarea sanatoasa si armonioasa?


Mai multe asociatii de parinti din tara sustin ca lectiile digitale, introduse din acest an scolar, dezvolta probleme de atentie si de concentrare pentru copii. Acestia recomanda inlocuirea loc cu manuale alternative, care contin jocuri interactive si ilustratii grafice.

"Copiii care de mici se joaca pe telefon sau primesc tablete dezvolta probleme de atentie. Veti vedea copii mici plictisiti, retrasi, izolati, generatii care se plictisesc, depresivi cu tendinte spre suicid", spune Virgiliu Gheorghe, doctor in bioetica si biofizician.

Gadget-urile electronice, utilizate in mod constant, pot duce la automatizarea reactiilor copiilor si la inhibarea acestora, explica specialistul.

"Copiii mici reactioneaza automat la stimuli. Dar toate jocurile pe calculator blocheaza raspunsul reflexiv, se bazeaza pe raspunsul emotional sau agresiv moderat. Vom avea copii total nereflexivi care reactioneaza pavlovian, stimul-raspuns. Are o durere, fuge de ea, nu are simtul responsabilitatii. Este o restructurare a creierului uman, a functiei umane. Domeniul lui de experienta nu mai este unul natural, de experienta umana, pentru ca mediul lui de experienta nu mai este unul uman. Este o experienta virtuala", avertizeaza biofizicianul.

Copiii dvs. au inceput deja primele lectii pe tableta? Ce parere aveti despre introducerea lectiilor digitale ca prima etapa in modernizarea invatamantului romanesc?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0