Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mare e gradina... Facebook-ului

de Mihaela Pascu la 2018-08-23
Mare e gradina... Facebook-ului
Atat de mare incat te simti coplesita de multimea aceea de oameni, prieteni, colegi, necunoscuti.


Dar nu despre cat de incalcite sunt itele Facebook-ului o sa povestim astazi, ci despre cat de greu sau usor este sa te intalnesti cu cineva datorita sau din cauza acestei uriase retele de socializare care, asa cum bine a formulat o prietena recent, „o sa pape tot”.

Studii recente arata ca a devenit din ce in ce mai greu sa te casatoresti din cauza ca exista... site-urile matrimoniale. Suna ca un paradox, dar s-ar parea ca cei care isi cauta jumatatea cu ajutorul acestor pagini web incep sa se gandeasca daca nu cumva ar putea gasi tot pe site-ul respectiv pe cineva mai bun.

Iar cautarea asta care ar fi trebuit sa aiba un scop bine determinat se transforma intr-o... vanatoare in toata regula. Obiectivul initial se pierde in marea de chipuri care de care mai atragatoare, iar femeile sau barbatii care incercau sa isi gaseasca o noua relatie stabila pasesc astfel inauntrul unui cerc vicios.

Prin urmare, nu se intampla acelasi lucru si cu cei care isi petrec prea mult timp pe Facebook? Plec de la presupunerea ca sunt putini cei care si-au facut cont si nu au cazut in mrejele acestei retele. Nu a devenit oare Facebook un urias catalog online al unei altfel de agentii matrimoniale?

Comunicarea in mediul online, pe cat de simpla, pe atat de ineficienta, a inlocuit o multime de lucruri pe care ar trebui sa le facem doar in viata reala. Nu s-a transformat oare o cafea cu un prieten doar in cateva reply-uri si smiley-uri? Si, ce e mai grav, astfel de mici conversatii ajung sa suplineasca nevoia unei intalniri reale.

Am facut o mica cercetare si mi-am intrebat mai multi prieteni cat de mult timp petrec pe Facebook, daca se intalnesc cu persoane pe care nu le cunosc si daca mai simt nevoia sa isi mai vada prietenii pe care, altminteri, ii „vad” tot timpul online.

Raspunsurile nu au fost surprinzatoare, mai ales ca erau oarecum previzibile: timpul petrecut online il depaseste cu mult pe cel pe care in urma cu doar 3-4 ani il petreceam la o prajitura sau la o limonada intr-o cafenea.

„Mai iesim, dar mai rar... Sunt foarte obosita in timpul saptamanii, asa ca ies doar in weekend” imi spune D. care nu neaga faptul ca in timpul saptamanii, tocmai atunci cand spune ca nu are chef sa iasa cu prietenii, isi petrece ore bune in fata computerului.

Nu devine astfel clar ca lumina zilei ca alegem sa traim online si sa fim offline in viata reala? Riscam oare sa ne indreptam catre sentimente si relatii virtuale?

Voi cat de mult timp petreceti online? Si, in afara de asta, va faceti timp si pentru oamenii din viata reala?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0