Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masti cosmetice naturale pentru ingrijirea tenului in sezonul rece

Masti cosmetice naturale pentru ingrijirea tenului in sezonul rece
Un mijloc eficace de mentinere a aspectului sanatos si placut al pielii il constituie folosirea mastilor cosmetice. Acestea sunt aplicate pe piele si mentinute un timp indelungat; au asupra tenului o actiune emolienta, hidratanta, calmanta, decongestionanata, tonifianta in functie de compozitia amestecului folosit. Ele stimuleaza circulatia sanguina, regenereaza tesuturile, inchid porii si atenueaza ridurile.


Folosite cu rabdare si adecvate tipului de ten, mastile cosmetice aduc pielii numerouse beneficii. In urma aplicarii lor pielea este mai neteda, curata si supla.
Pentru ca o masca sa-si atinga scopul este necesar sa indeplineasca o serie de conditii si anume:
- sa formeze o pasta moale si sa nu aibe un miros neplacut;
- sa se intinda uniform pe piele;
- sa se usuce repede si sa formeze pe piele un strat aderent;
- sa poata fi indepartata usor de pe obraz, fara sa provoace durere.
Substantele folosite la prepararea mastilor sunt numeroase si se aleg in functie de natura tenuluiu. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt: oul, uleiurile vegetale, drojdia de bere, caimacul, sucuri de fructe, tarate de grau, faina de grau, amidon, miere, etc.
Masti cosmetice cu ou
Oul poate fi folosit intreg sau separat - albusul si galbenusul. Albusul se recomanda pentru tenurile grase. La el se poate adauga o jumatate de lingurita de zeama de lamaie.
Pentru tenurile uscate se recomanda galbenusul de ou care se amesteca cu o lingurita de ulei vegetal. Dupa caz se mai pot adauga sucuri de fructe, zeama de lamaie, etc.
Masti cosmetice cu uleiuri vegetale
Uleiurile vegetale sunt indicate pentru tenurile uscate. Se poate folosi: ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ulei de porumb, ulei de migdale dulci.
Mastile cosmetice cu ulei se aplica sub forma de comprese: uleiul trebuie sa fie caldut pentru a inmuia epiderma, precum si pentru a indeparta diferitele impuritati de pe fata. Ele mai pot fi aplicate sub forma de pasta, preparate cu tarate, amidon, malai, etc.
Masti cosmetice cu sucuri de fructe si legume
Sucurile de fructe si legume proaspat preparate sunt folosite frecvent la prepararea mastilor si se aleg in functie de tipul tenului.
Sucul de castraveti obtinut din castraveti proaspeti, rasi si storsi, se amesteca cu caolin sau talc si ulei de porumb; este indicat in cazul tenurilor deshidratate. Caolinul are actiune absorbanta si emolienta. El se poate folosi atat pentru tenurile grase, cat si pentru cele uscate sau normale.
La prepararea mastilor se mai pot folosi sucuri de rosii, portocale, caise, piersici, struguri albi.
Sucul de gutui se recomanda indeosebi tenurilor grase datorita calitatilor sale astringente si tonice.
Sucul de morcov sau morcovii rasi sunt indicate pentru tenurile uscate si iritate. Sucul de legume are actiune calmanta si emolienta. Se pot amesteca cu caimac proaspat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masti cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masti cosmetice naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea tenului

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0