Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri obligatorii de siguranta la piscina

de Sunt Fericita la 2015-08-31
Masuri obligatorii de siguranta la piscina
Inecul este silentios. Se petrece atat de repede incat nu apuci sa realizezi ce s-a intamplat. 77% dintre victimele unui inec sunt scapate din ochi pentru mai putin de 5 minute si se ineaca la mai putin de 23 de metri departare de un adult.


Din fericire, 100% din accidentele si cazurile de inec de la piscina pot fi si trebuie prevenite. Impreuna cu echipa Piscine Service am pregatit un ghid de siguranta care sa iti arate cum sa faci asta.

Factorii cei mai importanti care cresc riscul de inec sunt:
Lipsa cunostintelor de inot

Avem impresia ca stim sa inotam, cand de fapt nu stim: multi adulti si copii sustin ca stiu sa inoate atunci cand intra in apa, dar aptitudinile lor au fost dobandite in mod neprofesionist.
Cateva lectii oficiale de inot ar putea reduce riscul inecului la copii cu varste in 1 si 4 ani cu peste 50%.

Lipsa barierelor
Un exemplu de astfel de bariere sunt gardurile inalte pe care le vedem la anumite piscine - acestea ii impiedica pe copii sa ajunga in apa, atunci cand sunt scapati de sub supravegherea parintilor. Un gard de izolare format din patru laturi (la curte sau la piscina din oras) reduce riscul de inec cu 83%.

Probleme de sanatate existente in care pot aparea convulsii, cum este epilepsia
Chimicalele din apa, cum ar fi excesul de clor folosit in ideea de a avea o piscina curata, fara virusi sau bacterii, pentru igienizarea apei, pot agrava astmul si cauza o criza de astm. Se poate ajunge la situatii periculoase cum ar fi crizele de astm sau stari de ameteala, care cresc riscul de inec daca suntem in apa.

Riscul de electrocutare
Atat apa, cat si clorul sunt excelenti conductori de electricitate, ceea ce face foarte periculoasa utilizarea piscinelor nesigure din punct de vedere electric. Nu pastra langa piscina aparate de genul gratarelor electrice, echipamentelor pentru gazon sau echipamentele muzicale care se tin in priza. Asigura-te ca intrerupatoarele  din zona piscinei sunt cu impamantare si nu sta in apa pe timpul furtunilor cu fulgere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piscina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inot

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inec

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0